Πατριαρχεία

Κάθε μήνα Θεία Λειτουργία σε παπικό ναό της Άγκυρας καθιέρωσε το Φανάρι!

Του Μανώλη Κείου
Πως θα σας φαινόταν στην Τουρκία του φανατικού Ισλαμιστή Ερντογάν, κάθε μήνα το Οικουμενικό Πατριαρχείο να τελεί την Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία σε ναό που ανήκει σε Ρωμαιοκαθολικούς!

Κι όμως! Σε συνέχεια των ποικίλων προκλήσεών του αναφορικά με τις σχέσεις με τους παπικούς το Φανάρι δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα!

Όπως αναφέρει ανακοινωσή του:

“Από της σήμερον, 11ης Μαρτίου 2017, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, εν τη ποιμαντική αυτού ευαισθησία και ευθύνη, αλλά και εις ανταπόκρισιν προς σχετικά αιτήματα, καθιέρωσε την τέλεσιν, άπαξ του μηνός προς το παρόν, της θείας λειτουργίας διά τους εν Αγκύρα κατοικούντας Ορθοδόξους διαφόρων εθνικοτήτων, μέλη των Πρεσβειών Ορθοδόξων χωρών, Καθηγητάς Πανεπιστημίων, ως και άλλους εργαζομένους εν τη περιοχή. Αι λειτουργίαι αύται και άλλαι ιεραί ακολουθίαι θα τελώνται υπό του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Βησσαρίωνος, κατόχου και της ρωσσικής γλώσσης, επί τούτω μεταβαίνοντος εις την πρωτεύουσαν.

Αι ιεραί ακολουθίαι θα τελώνται εν τω εκείσε Ρωμαιοκαθολικώ Ναώ, προφρόνως τιθεμένω εις την διάθεσιν και ημών των Ορθοδόξων, ως και άλλων Χριστιανικών Κοινοτήτων της Χώρας.
Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 11η Μαρτίου 2017”

Το φαινόμενο με την εκατέρωθεν παραχώρηση ναών δεν είναι καινούριο βέβαια... Έχει συμβεί και στην χώρα μας αλλά και στην γειτονική Ιταλία. Αλλά μέσα στην καρδιά της Τουρκίας είναι η πρώτη φορά...

Τι πρέπει να υποθέσουμε; Πως το Φανάρι πιέζεται απο το καθεστώς Ερντογάν και αναζητάει στήριξη από το Βατικανό;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ