Εκκλησία της Ελλάδος

Η Εκκλησία συμφώνησε στην αξιοποίηση εκτάσεών της που δεν χρησιμοποιούνται

Στην αξιοποίηση εκτάσεων της εκκλησίας που δεν χρησιμοποιούνται αναφέρθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας, ο κ. Τσιρώνης έθεσε στον Αρχιεπίσκοπο την ιδέα αξιοποίησης των «σχολαζουσών» γαιών που ανήκουν σε ιδιώτες, στους Δήμους, στην Εκκλησία, αλλά και στο Δημόσιο, ώστε να εξασφαλισθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο γιατί θα μπορέσει η Εκκλησία με δικές της εκτάσεις που είναι σχολάζουσες να προσφέρει εργασία σε αρκετούς ανθρώπους, που θα μάθουν να ζουν κοντά στη φύση και να παράγουν αγαθά» τόνισε, μιλώντας στον 89,5 ο κ. Τσιρώνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «καταλήξαμε σε μία πρακτική πρόταση και δεν θα μείνουμε στα λόγια. Στην Βοιωτία, απ’ όπου κατάγομαι, ένα μοναστήρι έχει ένα μεγάλο κτήμα το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, αυτό το κτήμα, το οποίο είναι και τοπογραφημένο, να το αναθέσουμε στο υπουργείο, ώστε να γίνει ένα πρότυπο έργο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...