Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα

Το δικό του μήνυμα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα προς τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη (01/03/2017) στο Προεδρικό Μέγαρο, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σας καλώ να ενώσετε τη φωνή σας με τους Έλληνες στην προσπάθεια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Ριφάι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τουρισμό και σημείωσε πως «για τους Έλληνες ο τουρισμός δεν είναι μόνο θέμα αριθμών, αλλά αποτελεί μορφή διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών και προωθεί την ασφάλεια και την ειρήνη».

Από την πλευρά του, ο κ. Ριφάι αναφέρθηκε στην ελληνική ιστορία και στην ελληνική φιλοξενία και υποστήριξε ότι «ο τουρισμός εκτός από την σημασία του για την παγκόσμια οικονομία, ανυψώνει το πνεύμα των ανθρώπων».

Ο γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στον τουρισμό στην Ελλάδα, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Τέλος, τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την παγκόσμια οικονομία αλλά και για τη διαπολιτισμική επικοινωνία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ