ΗΠΑ

ΗΠΑ: Θέμα χρόνου η εξολόθρευση του αρχηγού του ISIS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εντείνουν την πίεση που ασκούν στο Ισλαμικό Κράτος και στην Αλ Κάιντα και θα εργαστούν για να δημιουργήσουν «προσωρινές ζώνες σταθερότητας» ώστε να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις εστίες τους, στην επόμενη φάση της μάχης που δίνεται για να ηττηθούν οι τζιχαντιστές, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο υπουργός έκανε τη δήλωση αυτή υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους εκπροσώπους των υπολοίπων 67 χωρών που συναποτελούν τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις για το πού σχεδιάζεται να γίνουν αυτές οι «ζωνες ασφαλείας».

Ο Τίλερσον εμφανίστηκε βέβαιος εξάλλου ότι επίκειται το τέλος του ηγέτη του ΙΚ, του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. «Σχεδόν όλοι οι υπαρχηγοί του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και αλλού. Δεν είναι παρά θέμα χρόνου μέχρι να έχει την ίδια τύχη και ο ίδιος ο Μπαγκντάντι», είπε.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το Πεντάγωνο, ο διεθνής συνασπισμός μετέφερε αεροπορικώς Σύρους αντάρτες κοντά στην πόλη Τάμπκα, στην επαρχία της Ράκας και τους παρείχε πυρά υποστήριξης. Ο ταγματάρχης Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ είπε ότι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν μέλη του Συριακού Αραβικού Συνασπισμού (συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων) στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν το Φράγμα της Τάμπκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ