Ρωσία

Ζητούσαν σακούλες οι Αμερικανοί ναύτες του USS Porter στη Μαύρη Θάλασσα: Διαδοχικές "επιθέσεις" από οπλισμένα Su-24 στο αμερικανικό αντιτορπιλικό (Βίντεο, εικόνες)

Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-24, οπλισμένα όπως θα δείτε με βόμβες αέρος-επιφανείας πραγματοποίησαν σειρά διαδοχικών «εικονικών επιθέσεων» στην Μαύρη θάλασσα εναντίον του αμερικανικού αντιτορπιλικού κλάσεως Arleigh Burke με σύστημα AEGIS,  USS Porter, πριν λίγες ημέρες, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης.  

Οι Βρετανοί εκτιμούν ότι ο  Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει σαφή εντολή συνεχούς παρενόχλησης των αμερικανικών μονάδων επιφανείας, κάτι που έγινε πραγματικότητα   κατά τις τελευταίες εβδομάδες, όταν είχαμε δύο ρωσικές εναέριες «εικονικές επιθέσεις» μέσα  σε επτά ημέρες.

Το βίντεο παρουσιάζει τα δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να «ξύνουν» το USS Porter πραγματοποιώντας άκρως επικίνδυνο επιθετικό ελιγμό.

Τα μαχητικά διέρχονται πολύ κοντά από το αμερικανικό πλοίο με τους κινητήρες στο φουλ ουρλιάζοντας δίπλα ​​από το κατάστρωμα του πλοίου σε έναν δυνητικά επικίνδυνο ελιγμό, ενώ οι Αμερικανοί αξιωματικοί παρακολουθούν με μεγάλη νευρικότητα .

Πιστεύεται ότι τα ρωσικά  αεροσκάφη είχαν κλειστούς τους αναμεταδότες τους , γεγονός που μεταφράζεται ότι το πολεμικό  πλοίο των ΗΠΑ δεν μπορούσε να  αναγνωρίσει τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη ως εχθρικά  ή φίλια .

Το τελευταίο περιστατικό έχει «φουντώσει» τους  φόβους στο ΝΑΤΟ ότι επίκειται ενδεχομένως ακόμα και ρωσική πυραυλική επίθεση κατά πολεμικών πλοίων  στη Μαύρη Θάλασσα.

Η «προσέγγιση» Τραμπ και Πούτιν αργεί απελπιστικά,  αυξάνοντας τις φήμες για σφοδρή σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Μαύρη θάλασσα η οποία θεωρείται η «αυλή της Ρωσίας».

Ο Αμερικανός στρατηγός Tod Walters ανακοίνωσε ότι τα Ρωσικά  πολεμικά σκάφη σε τέσσερις περιπτώσεις "παρενόχλησαν" αμερικανικά πλοία .

Στις τρεις περιπτώσεις συμμετείχαν βομβαρδιστικά Su-24, ενώ υπήρξε μία ακόμη από ένα ρωσικό αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου  Il-38, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Μερικές φορές δεν έχουμε απάντηση ή προτιμούν  να μην μας δίνουν ( οι Ρώσοι)  απάντηση σε όλα.», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός  πιστεύει ότι από αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις  μπορεί να προκληθεί κάποιο "λάθος" από οποιονδήποτε και να έχουμε μεγαλύτερη κλιμάκωση.  Πρόσθεσε ότι μετά την 10η Φεβρουαρίου υπάρχουν συνεχόμενα περιστατικά που αυξάνονται διαρκώς.

Βέβαια ο ίδιος δεν μας εξηγεί τι ακριβώς κάνουν τα νατοϊκά σκάφη με πυραύλους Cruise τόσο κοντά στην έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας , και τι θα έκαναν οι ΗΠΑ αν  οι Ρώσοι για παράδειγμα έκαναν το ίδιο ...στο ναύσταθμο του Νόρφολκ ;

Σε άρθρο μας με τίτλο (Οργή Β. Πούτιν για τις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα), αναφέραμε ότι την οργή του για τις «επιθετικές ενέργειες», έχει εκφράσει εδώ και μέρες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αντέδρασε και σε προσωπικό επίπεδο μετά την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ περί της ενίσχυσης του ΝΑΤΟϊκού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σε ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, τόνισε πως «το ΝΑΤΟ προκαλεί ακούραστα τη Ρωσία να αντιδράσει εναντίον της Δύσης», κάνοντας επίσης αναφορά στις κατηγορίες περί εμπλοκής των μυστικών υπηρεσιών στις εκλογές των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών κυρίως στην Ευρώπη, το τελευταίο διάστημα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Βαρσοβία, το 2016, κατά την οποία η Ρωσία ονοματίστηκε και επισήμως ως «η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Συμμαχίας».

https://www.youtube.com/watch?v=3vPEDbnGDQ4

 

Υπενθυμίζουμε και το κάζο του USS Donald Cook...

https://www.youtube.com/watch?v=okD1D8Z-d68

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...