Ελληνοτουρκικά

Π.Καμμένος: "Θα εφαρμόσουμε τα εθνικά μας σχέδια και θα βουλιάξουμε τους Τούρκους -Είμαστε σε ετοιμότητα"

του Βασίλη Καπούλα

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί αυτή τη στιγμή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε ερώτηση που του έγινε για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι με την τουρκική πρόκληση και τι θα πράξουμε σε περίπτωση που ξανασυμβεί απάντησε:

"Έχει απαντήσει ο Υπoυργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς."

"Εμείς θα εφαρμόσουμε τα εθνικά μας σχέδια όπως προβλέπεται"

"Εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και είμαστε σε ετοιμότητα'.

Δύο φράσεις αποτελούν το "κλειδί" των απαντήσεων του Π.Καμμένου και αυτές είναι "εφαρμογή των εθνικών σχεδίων" και "είμαστε σε ετοιμότητα".

Σε ερώτηση που έγινε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένο, για τον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας και πως θα απαντήσει η χώρα μας στα κατασκευασμένα επεισόδια είπε:

"Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτά. Είμαστε σε ετοιμότητα και θα κάνουμε τη δουλειά μας".

Ο ΥΕΘΑ επίσης τόνισε τα εξής:

«Η Τουρκία έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο με πλαστογραφημένα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα κατά της Ελλάδας σε συνδυασμό με την χρήση των τουρκικών ΕΔ. Η απάντησή μας είναι η αλήθεια. Οι υβριδικές επιχειρήσεις που έχει εξαπολύσει η Τουρκία απαντώνται:

Πρώτον από το ΥΠΕΞ, δεύτερον από το ΥΠΕΘΑ σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο εντός του ΝΑΤΟ και την ενημέρωση άλλων χωρών με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή και τρίτον είναι σε πρωτογενή γνώση του ΝΑΤΟ μέσω της δύναμης SNMG-2 που έχει αποστολή στο Αιγαίο.

Όλοι είναι ενημερωμένοι για τα πραγματικά γεγονότα»

Σε ερώτηση ότι πέραν των πλαστών επεισοδίων υπάρχουν και τα πραγματικά όπως εκείνο του Φαρμακονησίου όπου τουρκικό περιπολικό σκάφος μπήκε στα ελληνικάχωρικά ύδατα και εκτέλεσε βολές είπε:

«Θα εφρμόσουμε τα εθνικά σχέδια όπως προβλέπεται σε περίπτωση που επαναληφθεί»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε έτσι και στις πολεμικές ιαχές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος είπε χτες τα εξής απίστευτα"

«Εάν θέλετε να χαθείτε πάλι στην θάλασσα, ορίστε, ελάτε. Το τουρκικό έθνος είναι έτοιμο γι’αυτό».

«Αν η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» (Κυπριακή Δημοκρατία) θέλει ένωση να μεταναστεύσει στην Αθήνα», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστηρίζοντας ότι η Κύπρος είναι τουρκική.

«Εάν θέλετε να χαθείτε [σ.σ οι Έλληνες] πάλι στην θάλασσα, ορίστε, ελάτε. Το τουρκικό έθνος είναι έτοιμο γι’αυτό», είπε ο Μπαχτσελί.

« Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη το 1921 και το 1922. Αν εξηγήσουμε το «μαχαίρωμα» που έγινε τότε, θα καταλάβουμε ποιος είχε το προβάδισμα στο Αιγαίο. Πρέπει [σ.σ οι Έλληνες] να διδαχθούν ξανά ιστορία θα διδάσκονται την ιστορία », είπε ο Μπαχτσελί με μερίδα του τουρκικού τύπου να αποθεώνει τις δηλώσεις τους προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...