Κόσμος

Εβραίος ασπάστηκε το Ισλάμ και προσπάθησε να ενταχθεί στο ISIS!

Οι ισραηλινές αρχές άσκησαν δίωξη σήμερα σε έναν εβραίο με καταγωγή από τη Λευκορωσία, ο οποίος απάσθηκε το ισλάμ και στη συνέχεια προσπάθησε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Ο Βαλεντίν Μαζλέφσκι, 39 ετών, είναι ο πρώτος εβραίος που κατηγορείται στο Ισραήλ ως τζιχαντιστής, σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (Σιν Μπετ) της χώρας. Ο Μαζλέφσκι γεννήθηκε εβραίος και, μολονότι ασπάσθηκε το ισλάμ, σύμφωνα με τους ιουδαϊκούς κανόνες παραμένει Εβραίος.

Ο ύποπτος συνελήφθη τον Φεβρουάριο αφού επιχείρησε, στις 16 Ιανουαρίου, να επιβιβαστεί σε ένα αεροσκάφος για να πάει στην Τουρκία. Από εκεί σκόπευε να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών του ΙΚ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στο αεροδρόμιο όμως οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επέτρεψαν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Ο Μαζλέφσκι γεννήθηκε στη Λευκορωσία και μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1996. Πήρε την ισραηλινή υπηκοότητα και το 2000 και, ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ασπάστηκε το ισλάμ. Η αφορμή ήταν η γνωριμία του με μια γυναίκα της αραβικής κοινότητας του Ισραήλ, την οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε και απέκτησε μαζί της πέντε παιδιά.

Πρόσφατα, ο Μαζλέφσκι άρχισε να ενδιαφέρεται για το ΙΚ, διάβαζε για την οργάνωση αυτή στο διαδίκτυο και συμμετείχε στα διαδικτυακά φόρουμ της. Η Σιν Μπετ τον είχε προειδοποιήσει τον Ιούλιο του 2016, όμως εκείνος ήρθε σε επαφή με τους τζιχαντιστές στη Συρία και στο Σινά, με σκοπό να ενταχθεί στην οργάνωσή τους.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz, ο αριθμός των ανθρώπων που συνελήφθησαν πέρσι στο Ισραήλ για ενέργειες τις οποίες «εμπνεύστηκαν» από τζιχαντιστικές οργανώσεις αυξήθηκε κατακόρυφα. Στα τέλη του 2016 83 άνθρωποι –κυρίως Άραβες Ισραηλινοί και λίγοι Παλαιστίνιοι της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης– βρίσκονταν στη φυλακή αντιμετωπίζοντας τέτοιες κατηγορίες, ενώ το 2015 ήταν μόλις 12. Η Σιν Μπετ εκτιμά ότι σήμερα περίπου 50 Άραβες Ισραηλινοί μάχονται στο πλευρό του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

Οι Άραβες Ισραηλινοί είναι απόγονοι των Παλαιστίνιων που έμειναν στην περιοχή μετά τη δημιουργία του Ισραήλ. Είναι μουσουλμάνοι και έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...