Κόσμος

Δημοσιογράφος του Ερντογάν: Η Τουρκία πρέπει να βομβαρδίσει τον Γκιουλέν στην Πενσιλβάνια

Ο Τούρκος ερντογανικός δημοσιογράφος Φατίχ Τεζτσάν (Fatih Tezcan), σε βίντεο με τον ίδιο ομιλητή που ανάρτησε το Σάββατο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι η Τουρκία πρέπει να βομβαρδίσει στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ για να σκοτώσει τον αυτοεξόριστο Τούρκο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και τους κοντινούς του συνεργάτες.

Ο 75χρονος Φετουλάχ Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος στο στο Σέιλορσμπουργκ της Πενσιλβάνια από το 1999.

Ήταν ιδεολογικός καθοδηγητής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά από τον Δεκέμβριο του 2013 έγιναν εχθροί.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγορεί ότι σχεδίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο δημοσιογράφος Τεζτσάν είπε στο βίντεο του ότι ο Γκιουλέν πρέπει να βομβαρδιστεί, στην Πενσιλβάνια, όπως βομβαρδίζονται και οι Κούρδοι του PKK στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν.

Πρόκειται φυσικά για μια εντελώς ανόητη δήλωση, αφού τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα δεν φτάνουν πετώντας μέχρι την Πενσιλβάνια, ακόμα κι εάν δεχόμασταν ότι υπήρχε Τούρκος πρόθυμος να βομβαρδίσει αμερικανικό έδαφος.

Αλλά τέτοιες δηλώσεις φανερώνουν ότι στην Τουρκία κάνουν «κουμάντο» ή εντελώς πολιτικοί απατεώνες ή εντελώς ανόητοι.

«Αυτός [ο Γκιουλέν] πρέπει να εκτελεστεί εκεί που ζει. Όχι μόνο ο Φετουλάχ Γκιουλέν, εάν χρειάζεται μια λίστα [συνεργατών του Γκιουλέν] μπορώ να τη δώσω αλλά οι αρμόδιες Αρχές έχουν τη λίστα, περίπου 20-30 άτομα [πρέπει να σκοτωθούν]», λέει ο Τεζτσάν στο βίντεο του.

Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν περίπου 200 χώρες στον κόσμο και σε καμία από αυτές οι οπαδοί του Γκιουλέν δεν πρέπει να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης