Αρχείο

Βελιγράδι καλεί Μόσχα: «Σερβία και Ρωσία να έχουν έναν στρατό και την ίδια στολή» - Έτοιμη η Ρωσία να βάλει «stop» στα σχέδια του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού

Βελιγράδι καλεί Μόσχα και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Η Σερβία και η Ρωσία να έχουν έναν στρατό και την ίδια στολή». Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στη ρωσική ιστοσελίδα RT, ότι έχει δεσμευθεί να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για την ανάπτυξη των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στο σερβικό έδαφος.

Ο Σέσελι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέλος της ΕΕ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέλος της ΕΕ. Το κόμμα μας θα αντιταχθεί. Αντίθετα, θα θέλαμε μια τελωνειακή ένωση με τη Ρωσία, επιπλέον να έχουν έναν κοινό στρατό και την ίδια στολή. Είναι καθαρά θέμα επιβίωσής μας. Θέλουμε οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις να αναπτυχθούν στη Σερβία, επειδή έχουμε απειλές από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Σέσελι.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν την Κροατία, οι Αλβανοί ετοιμάζουν στρατό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια σπαράσσονται από έναν εμφύλιο που δεν θα αργήσει να ξεσπάσει.

Ο Σέσελι πιστεύει ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω στη Σερβία, παρά μόνο με τη βοήθεια της Ρωσίας.

«Άλλη πιθανότητα δεν υπάρχει», είπε κατηγορηματικά.

Η Σερβία όπως όλα δείχνουν θέλει να βάλει ένα στοπ στις προκλήσεις των Κοσοβάρων και μόνο η Ρωσία μπορεί να οδηγήσει αυτή την στιγμή τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Εξάλλου δεν είναι τυχαίες οι σημερινές δηλώσεις Βούτσιτες.

Όπως αναφέρει το echedoros-a.gr, Βούτσιτς τόνισε ότι «υπάρχει κίνδυνος από τη μεμονωμένη ισχυρή πίεση πολλών χωρών στην περιοχή γενικότερα και επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παρουσία διαφόρων εξωτερικών παραγόντων έχει διαφορετικέ επιπτώσεις σε διαφορετικά συμφέροντα», είπε ο χθες βράδυ στην τηλεόραση «Pink».

Ο ίδιος ανέφερε ότι στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε την ανησυχία του για τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Η Σερβία έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάποια στοιχεία αστάθειας. Μέχρι ήταν η πιο σταθερή στην περιοχή, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον», είπε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να υπάρξει κοινή προσπάθεια για τη διατήρηση της ασφάλειας.

Ερωτηθείς για τι απάντησε ο Πούτιν σε όλα αυτά, ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε ότι επανέλαβε τη θέση της ρωσικής ηγεσίας, η οποία έχει εκφρασθεί πολλάκις από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια γενική ανησυχία, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν βρίσκεται σε εκείνη την πλευρά των δυτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν μια κυβέρνηση με τον Ζόραν Ζάεφ», είπε ο Βούτσιτς.

Oι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην γειτονιά μας και το κάλεσμα της Σερβίας προς την Μόσχα δεν είναι τυχαίο. Σκοπός του Κρεμλίνου είναι να τελειώσει με την λεγόμενη Μ. Αλβανία, καθώς πρόκειται για ένα σχέδιο του ΝΑΤΟ, που έχει σαν στόχο και σκοπό να κατακερματίσει τα Βαλκάνια και να εμποδίσει την παρουσία της Μόσχας στην περιοχή.

Οι Ρώσοι όπως έχουμε αναφέρει στο pentapostagma.gr, έχουν ήδη άτομα στο Κόσοβο και παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά.

«Αυτό δεν είναι το 1995, ούτε το 1999, η Ρωσία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των Σέρβων.Εκείνοι που σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Σερβία και στην Σερβοβοσνιακή Δημοκρατία χρειάζεται να ξέρουν ότι είναι σαν να επιτίθενται στην ίδια την Ρωσία ! Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε νέα επίθεση εναντίον των Σέρβων», είχε δηλώσει ο Β. Πούτιν πριν λίγους μήνες.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είχε γίνει έξαλλος όπως έγινε γνωστό από σερβικές κυβερνητικές πηγές από την διαμορφωθείσα κατάσταση στο θέμα με το Κοσσυφοπέδιο και τους Αλβανούς, και είχε δώσει εντολή στους βοηθούς του να μεγιστοποιηθεί η παράδοση των οπλικών συστημάτων στην Σερβία.

Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι μόνο ένας ισχυρός σερβικός στρατός θα είναι εγγυητής της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...