Εκκλησία

Αυτό είναι το οικουμενιστικό σχέδιο του Πάπα Φραγκίσκου!

Του Μανώλη Κείου

Ως “οικουμενική συνάντηση και ευαγγελική αποστολή σε έναν κόσμο που υποφέρει” περιγράφει το σχέδιο του Πάπα Φραγκίσκου ο καρδινάλιος Felix Machado, επικεφαλής για τον Διαθρησκειακο Διάλογο στην Ασία, από την έδρα του στην Ινδία.

Επιπλέον χαρακτηρίζει τον ποντίφικα “ένα δώρο στην Εκκλησία κατά της παγκοσμιοποίησης της αδιαφορίας” με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την εκλογή του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως όταν αναφέρεται στο πλάνο του Φραγκίσκου σχετικά με τον Οικουμενισμό. “Ο Πάπας Φραγκίσκος αισθάνθηκε έντονα ότι ενώ εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε για την πλήρη και ορατή ενότητα πως δεν πρέπει να διακόψουμε το κήρυγμα του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού σε όλα τα έθνη και να εργαστούμε από κοινού, ακούραστα και επειγόντως να φέρουμε το έλεος του Θεού για ένα πληγωμένο κόσμο μας” ανέφερε.

Κατόπιν επισήμανε πως πρέπει όλοι να εργάζονται για την ενότητα τόσο για την χριστιανική οικογένεια όσο και την ανθρώπινη οικογένεια. “Αυτοί οι δύο στόχοι δεν είναι μόνο αντίθετοι αλλά είναι αμοιβαία εμπλουτισμένοι. Όταν, ως μαθητές του Ιησού, μπορούμε να χρησιμεύσουμε μαζί πλάι-πλάι, όταν προωθούμε τη διαφάνεια και την συνάντηση, και απορρίπτουμε τον πειρασμό της στενοκεφαλιάς και της απομόνωσης, εργαζόμαστε τόσο για την ενότητα των Χριστιανών όσο και για την ενότητα της ανθρώπινης οικογένειας. Αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλο ως αδελφούς και αδελφές με διαφορετικές παραδόσεις, αλλά εμπνευσμένους από το ίδιο Ευαγγέλιο για να αναλάβουμε την ίδια αποστολή με τον κόσμο” σχολίασε.

 Σύμφωνα με τον καρδινάλιο, ο Πάπας Φραγκίσκος δίνει βάρος στο ότι " η αποστολή των ποιμένων είναι να βοηθήσουν τα πρόβατα που τους έχουν ανατεθεί να πάνε εμπρός και να διακηρύξουν ενεργά τη χαρά του Ευαγγελίου, να μην παραμένουν εγκλωβισμένοι σε κλειστούς κύκλους, σε εκκλησιαστικά «μικρο-κλίματα», τα οποία θα μας φέρουν πίσω στις ημέρες με το παχύ σκοτάδι ...”

Και καταλήγει πως “η οικουμενική κίνηση είναι πραγματικά η φωτιά αυτής της αποστολής που κατέστησε δυνατό να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να γκρεμιστούν τα τείχη που μας κράτησαν εκτός και έκαναν την κοινή πορεία μας αδιανόητη”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...