Κοινωνία

Απίστευτη φαντασία: Σχεδίασαν ουρανοξύστη που κρέμεται από αστεροειδή σε τροχιά (εικόνες)

Εκεί θα μπορούσε να εκτυλίσσεται η δράση σε κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, είναι ένας απίστευτος ουρανοξύστης που σχεδίασε αρχιτεκτονικό γραφείο στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη που δεν θα έχει θεμέλια στη γη, αλλά θα κρέμεται από αστεροειδή. Ο «Analemma», όπως ονομάζεται το σχέδιο της εταιρείας Clouds Architecture Office θα καλύπτει χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε ημέρα, ανάμεσα στο βόρειο και το νότιο ημισφαίριο, όπως αναφέρει η Telegraph.

Tα χαμηλότερα επίπεδά του, εκείνα που θα βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια της Γης, θα φιλοξενήσουν γραφεία. Ψηλότερα θα υπάρχει «γεωργικό» τμήμα, ενώ καμπίνες θα καταλαμβάνουν από τα 2/3 και ψηλότερα. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, όποιος θα βρίσκεται στην κορυφή του πύργου αυτού θα απολαμβάνει μεγαλύτερη ημέρα κατά 40 λεπτά, λόγω της καμπυλότητας του πλανήτη μας.

«Βάζοντας έναν μεγάλο αστεροειδή γύρω από τη Γη, ένα πολύ ισχυρό καλώδιο μπορεί να εκτείνεται προς την επιφάνεια του πλανήτη, από το οποίο θα κρέμεται ένας εξαιρετικά υψηλός πύργος», αναφέρουν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Ο ουρανοξύστης θα αντλεί ενέργεια από ηλιακά πάνελ τοποθετημένα στο διάστημα, που θα είναι διαρκώς εκτεθειμένα στο φως του ηλίου. Για τις ανάγκες του νερού θα διαθέτει ένα «ημί-κλειστο κύκλωμα, που θα φιλτράρει και θα ανακυκλώνει τις προμήθειες, ενώ θα τις αναπληρώνει από το νερό της βροχής.

Φωτογραφίες: Clouds Architecture Office

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ