Ένοπλες Συρράξεις

Αντίστροφη μέτρηση: Απειλή για την Εθνική Ασφάλεια της Ρωσίας,Τουρκία και ΗΠΑ - Ασκήσεις μαμούθ με 500 εκτοξεύσεις α/α πυραύλων και 2 εκατομμύρια Ρώσους Στρατιώτες έτοιμους για όλα

Εξελίξεις ραγδαίου τύπου έχουμε στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ και ειδικά σε Μαύρη θάλασσα-Βαλτική με την Ρωσία να εκτελεί 500 αντιαεροπορικούς πυραύλους σε στρατιωτικές ασκήσεις μαμούθ και να ανακοινώνει το μέγεθος του Στρατού της: 2 εκατ πάνοπλοι άνδρες έτοιμοι να προασπίσουν την ακεραιότητα της Ρωσίας!

Υπάρχει αλλαγή στάσης του Κρεμλίνου στις έως τώρα «σουλάτσες» των αμερικανικών πολεμικών πλοίων κοντά στην Κριμαία οι οποίες από εδώ και στο εξής θα πυροδοτήσουν νέα μεγάλη ένταση. 

Στο στόχαστρο μπαίνουν και οι Τούρκοι οι οποίοι διεξάγουν άσκηση στην Μαύρη θάλασσα με δεδηλωμένη την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στο νατοϊκό στόλο «Μαύρης Θάλασσας».   

Επίσημα οι κινήσεις των Τούρκων χαρακτηρίστηκαν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας σε σύγκλιση του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

Ταυτόχρονα όλα τα ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα επιταγχύνονται και αυτό έχει τη σημασία του. Ένα εντυπωσιακό βίντεο, είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, που περιλαμβάνει δοκιμές του αντιεροπορικού συστήματος Tor- M2KM από ρωσική φρεγάτα!

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα και περιελάμβαναν εκτοξεύσεις αντιεροπορικών βλημάτων 9M331M από πύργο του συστήματος Tor- M2KM που είχε εγκατασταθεί στο ελικοδρόμιο της ρωσικής φρεγάτας «Admiral Grigorovich».

https://www.youtube.com/watch?v=ObXk1BgRNGE

Ρωσικά πολεμικά πλοία εξαπέλυσαν πυραύλους σήμερα Τετάρτη ως μέρος  στρατιωτικής άσκησης κοντά στην Κριμαία στη Μαύρη Θάλασσα, όπου οι αντίπαλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν επίσης αναπτυχθεί πρόσφατα για την διεξαγωγή ασκήσεων.

Στην περιοχή πλέει το ρωσικό χόβερκραφτ κλάσεως Bora "Samum", η Κορβέτα κατευθυνόμενων  βλημάτων κλάσεως  Nanuchka Mirazh και  η πυραυλάκτος Tarantul R-239 πυραυλάκατος.

Την ίδια στιγμή αεροσκάφη Sukhoi Su-24 και αμφίβια αεροσκάφη Be-200 συμμετέχουν σε ξεχωριστές φάσεις των ασκήσεων. 

Επισημαίνουμε δε ότι και τουρκικά πολεμικά σκάφη, αντιτορπιλικά, φρεγάτες πλέουν στην περιοχή  διεξάγοντας ασκήσεις,΄δημιουργώντας "συνωστισμό"  σε μια τόσο μικρή θάλασσα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε  το βράδυ στις 28 Μαρτίου ότι από εδώ και στο εξής θεωρεί τις αμερικανικές  ναυτικές περιπολίες στον Εύξεινο Πόντο,  ως πιθανή απειλή για την ασφάλεια της χώρας επειδή δεν είναι σαφές τι είδους πυραύλους «μεταφέρουν » τα πολεμικά πλοία.

«Η παρουσία βαλλιστικών πυραύλων από αμερικανικά πολεμικά πλοία που περιπολούν στην Μαύρη θάλασσα και την Βαλτική αποτελούν ευθεία  απειλή για τις εγκαταστάσεις της Ρωσίας στο ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας , επειδή υπάρχει αβεβαιότητα για τα εξελιγμένα οπλικά συστήματα τα οποία είναι τοποθετημένα στα πλοία αυτά.», ανέφερε ο  υποστράτηγος Viktor Poznikhir.

Ο Poznikhir δήλωσε στη διάσκεψη για τον αφοπλισμό στη Γενεύη ότι η δυνατότητα χρήσης του εδάφους  Ρουμανίας και  Πολωνίας για την εκτόξευση πυραύλων Tomahawk,  παραβιάζει άμεσα την συνθήκη για τους πυραύλους  μέσου βεληνεκούς  (Συνθήκη INF).

«Μια εξίσου σοβαρή απειλή για τη ρωσική και την κινεζική ασφάλεια είναι μια πιθανή επίθεση από  ομάδες πλοίων με βαλλιστικούς  πυραύλους .

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό με ταχύπλοα σκάφη και αντιτορπιλικά  εξοπλισμένα με πυραύλους Cruise Tomahawk έχει εμβέλεια πλήγματος έως και 2500 χιλιόμετρα» , είπε ο ίδιος .

Σε άρθρο μας με τίτλο ( Ο Β.Πούτιν «πάγωσε» την πώληση των S-400 στη Τουρκία – «Μας εξαπάτησε η Ρωσία» λένε οι Τούρκοι – Βγάζουν το στόλο τους οι Τούρκοι ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Μαύρη θάλασσα – Προεόρτια «πολεμικών επιχειρήσεων»;), είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους  η πρόσφατη μεγάλη ρωσική ναυτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε πριν τέσσερις ημέρες με την συμμετοχή περισσότερων από 2.500 πεζοναυτών καθώς και μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είχε πολλαπλά «μηνύματα».

Η  Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, δήλωσε Ρώσος αμυντικός εμπειρογνώμονας, ανακοίνωσαν ότι οι ρωσικές  ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε «κατεχόμενο έδαφος».

Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματικοί υλοποίησαν στην παρούσα άσκηση ως κύριο σενάριο αντίστασης σε αεραποβατική επιχείρηση την οποία μπορούν να διεξάγουν μόνο δυνάμεις του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή όμως περιφερειακών δυνάμεων όπως η Τουρκία.

Η Τουρκία  παρά τις φαινομενικά «φιλικές» σχέσεις με την Μόσχα δεν έχει κάνει βήμα πίσω όσον αφορά τους Τάταρους που ζουν στην Κριμαία ενώ η τουρκική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» είναι γνωστό ότι έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην Χερσόνησο «καθοδηγώντας» τις εξελίξεις.

Η Μόσχα όπως φαίνεται και προσωπικά ο Πούτιν αποφάσισαν να «παίξουν» σκληρό παιχνίδι με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, θέλοντας να βάλουν «φρένο» στις οποιασδήποτε βλέψεις τους για την περιοχή.

 Η Μαύρη θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο και οποιαδήποτε απόπειρα να «κλείσει» θα σημάνει αυτόματα παγκόσμιο πόλεμο.  

https://twitter.com/mod_russia/status/847015985139892224?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.newsweek.com%2Frussia-nato-war-games-raise-tensions-black-sea-575805

https://youtu.be/-u6fq9Aszpc

https://youtu.be/6KiIv7F8Je8

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...