Πολιτική

Αμυράς: Η Παγκόσμια Τράπεζα εμφανίζει το βόρειο Αιγαίο ως μέρος της Τουρκίας

Η Παγκόσμια Τράπεζα εμφανίζει το βόρειο Αιγαίο ως μέρος της Τουρκίας, επισημαίνει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Ο κύριος Αμυράς παρατήρησε πως στην επίσημη ιστοσελίδα της Τράπεζας υπάρχει ένας χάρτης που εμφανίζει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου. Το σχετικό "pin" όμως βρίσκεται εντός των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων, αν και φέρει την ένδειξη "Νorth Aegean, Turkey" και αναφέρεται στο τουρκικό πρόγραμμα "Turkey SME Energy Efficiency Project GEF (P122178)".

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Δόκτορα Τζιμ Γιόνγκ Κιμ, ο βουλευτής ζητάει την άμεση διόρθωση στον επίμαχο χάρτη.

«Το Βόρειο Αιγαίο δεν είναι Τουρκία», είναι το μήνυμά του προς τον δόκτορα Κιμ, ενώ τον καλεί να διορθώσει άμεσα τον χάρτη. Ο κος Αμυράς εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η αναφορά έγινε εκ παραδρομής κλείνει την επιστολή του με την ευχή για άμεση διόρθωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...