Μέση Ανατολή

Έσκασε η πρώτη βόμβα δια χειρός Ν.Τραμπ: Ισραηλινός Στόλος ταχέων σκαφών θα προστατεύει τις εξέδρες φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ!

Το πρώτο δώρο(;) ήρθε από Ισραήλ δια μέσω ΗΠΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες από ΗΠΑ οι οποίες επιβεβαιώνονται και από το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ θα δημιουργήσει ένα στολίσκο ταχέων σκαφών ο οποίος θα περιπολεί σε καθημερινή βάση σε όλη την Α. Μεσόγειο μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ λόγω τουρκικού "μπαμπούλα" .

Πλέον γίνεται κατανοητό οι ΗΠΑ στέλνουν σε πρώτη φάση το Ισραήλ ως "ασπίδα" στις τουρκικές προκλήσεις. Θα είναι αυτή η πρόκληση για την οποία μιλούν οι προφητείες;

Θα χρειαστούν δυόμισι χρόνια για τις ειδικά σχεδιασμένες κορβέτες που κατασκευάζονται ήδη στη Γερμανία για να εξοπλιστεί το ισραηλινό ναυτικό με τα απαραίτητα σκάφη για την διαφύλαξη των εξεδρών φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο.

Μέχρι τότε οι ισραηλινοί όμως δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους σχετικά με αυτό το στρατηγικό οικονομικό πλεονέκτημα.

Για την ηγεσία του ισραηλινού ναυτικού, οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την έναρξη γεωτρήσεων και την τοποθέτηση εξεδρών , συνδέονται και με την προμήθεια και  νέων υποβρυχίων, επιφέροντας μια εκπληκτική στροφή των γεγονότων.

Το Τελ Αβίβ συνήθως τηρεί άκρα μυστικότητα  και δεν εξωτερικεύει τέτοια ζητήματα που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφαλείας .

«Δεν είναι ωραίο να διαβάσετε τέτοιου τύπου ιστορίες, αλλά στο κάτω κάτω δημιουργεί πολύ υψηλό κίνητρο. Πολλά στελέχη μας θέλουν να υπηρετήσουν σε αυτά τα σκάφη», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματικός του ναυτικού.

Αυτά τα σκάφη θα είναι κλάσεως  Sa'ar 6 και θα έρθουν  από τη Γερμανία όχι νωρίτερα από δυόμισι χρόνια από τώρα.

Αλλά το ισραηλινό ναυτικό δεν στέκεται αδρανές και ήδη διεξάγει έρευνα αγορά  νέων σκαφών με σκοπό την προστασία των γεωτρύπανων που θα βρίσκονται σε διεθνή ύδατα.

Εδώ το θέμα αφορά και την Κύπρο η οποία το καλοκαίρι θα ξεκινήσει την αξιοποίηση θαλασσιών οικοπέδων στην ΑΟΖ , πάντα με το φόβο του τουρκικού παράγοντα .

Άλλωστε υπάρχει αμυντική συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου για το ζήτημα αυτό και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε επεισόδια με πρωταγωνιστές τους Τούρκους το επόμενο  διάστημα.  

Σε ισραηλινή ακτή υπάρχει σήμερα ειδικό σκάφος που ονομάζεται Atwood, το οποίο πρόκειται να τοποθετήσει μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες γεωτρήσεων στον κόσμο όταν ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου .

Η πλωτή εξέδρα είναι έτοιμη από τον περασμένο Οκτώβριο, δεκάδες μίλια δυτικά της Χάιφα, για σκοπούς γεώτρησης στο κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar 8.

Ο Ισραηλινός πλοίαρχος Ziv Rom, ο διοικητής του στολίσκου ταχέων σκαφών είναι ο διοικητής ασφαλείας όλων των πλατφορμών με αποστολή του την προστασία  από ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση.

Για την εκτέλεση αυτού του καθήκοντος υπάρχουν 11 κορβέτες κατευθυνόμενων βλημάτων του ισραηλινού ναυτικού.

Τρεις από αυτές είναι κορβέτες κλάσεως Sa'ar 5 οι οποίες αγοράστηκαν την δεκαετία του 1990 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα υπόλοιπα είναι μικρότερα σκάφη (πυραυλάκατοι), κλάσεως  Saar 4 και 5, τα οποία κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ .

«Κάθε ένα από αυτά τα σκάφη θα μπορούσε να εκπληρώσει αυτή την αποστολή», λέει ένας ανώτερος αξιωματικός του ναυτικού, σημειώνοντας ότι υπήρξαν κάποιες αλλαγές στη φύση των εργασιών.

«Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών έπρεπε να αλλάξει ολόκληρη την αντίληψή μας σε μια τεράστια περιοχή για το πώς θα γίνεται η διάκριση μεταξύ φίλου και εχθρού», τονίζει ο ίδιος.

 

Τα υπόλοιπα σχέδια θα τα δούμε …σίγουρα στην πράξη σε σχέση με την Τουρκία.

https://youtu.be/SVO9Im7akqU?t=1

https://youtu.be/SVO9Im7akqU?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...