Κοινωνία

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Αναπάντητα ερωτήματα και σκοτεινά σημεία- Σε ποιον ανήκε τελικά το 22αρι Zastava;

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η δολοφονία του Μοσχάτου με δράστη τον Παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη και θύμα τον πρώην άντρα της ερωμένης του και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Αναπάντητα ερωτήματα,σκοτεινά σημεία του εγκλήματος αλλά και πλούσιο παρασκήνιο συνθέτουν τα κομμάτια του «παζλ» που πρέπει να συλλέξουν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές για να φωτίσουν κάθε πτυχή του στυγερού εγκλήματος.

Ο 39χρονος αθλητής που χθες το απόγευμα πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για την ερχόμενη Δευτέρα, φτάνοντας στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων ψέλλισε στους δημοσιογράφους  που τον περικύκλωσαν για μια δήλωση του: «Ημουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά. Θα τα μάθετε όλα τις επόμενες ημέρες».

Ο Βασίλης Τσαγκάρης εισήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα και στη συνέχεια του ανακριτή.

Ο δράστης, Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης

Το θύμα, ο 47χρονος Μάριος Λουκόπουλος

Παρέμεινε στη σχολή Ευελπίδων για περισσότερο από δύο ώρες και έπειτα  οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Εκεί θα παραμείνει μέχρι και το πρωί της Δευτέρας όπου θα επισκεφτεί ξανά τον ανακριτή.

Μέχρι τότε ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης μαζί με το συνήγορο του Πέτρο Μαντούβαλο θα προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους τακτική, που αναμένεται να κινηθεί στα ίδια περίπου πλαίσια με αυτά που αφηγήθηκε στους αστυνομικούς ο δράστης λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του.

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ, που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του θύματος ακόμα κι όταν αυτοί ήταν παντρεμένοι  θα ισχυριστεί για άλλη μια φορά ότι βρέθηκε αμυνόμενος και πυροβόλησε τον Μάριο Λουκόπουλο προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του.

Μάλιστα θα υποστηρίξει ότι δέχονταν απειλές από το θύμα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του,  προκείμενου να μην πάει ως μάρτυρας σε δίκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαρτίου μεταξύ του θύματος και της πρώην συζύγου του, για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους.
Αναπάντητα ερωτήματα

Παρότι ο δράστης ανέφερε ότι περίστροφο από το οποίο προήλθε η δολοφονία άνηκε στο θύμα, ακόμα οι αστυνομικοί δεν έχουν διευκρινίσει αν τα όσα τους έχει εξιστορήσει στην αρχή ο 39χρονος αθλητής είναι αληθινά.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης είπε στην πρώτη κατάθεση του  ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Μάριος Λουκόπουλος μπήκε στο κατάστημα του και αφού τσακώθηκε μαζί του, στη συνέχεια έβγαλε ένα περίστροφο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Παραολυμπιονίκης, ο 47χρονος πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό.

Κατά τον καβγά, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου του ΟΠΑΠ, το όπλο εκπυρσοκρότησε μία φορά, τραυματίζοντας το θύμα.

Στη συνέχεια ο 39χρονος άρπαξε το όπλο, όπως ο ίδιος δήλωσε στις αρχές και πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές το θύμα.

«Εγώ τον σκότωσα, δεν το ήθελα, θόλωσε το μυαλό μου. Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, ήρθε στο πρακτορείο με το πιστόλι και με απείλησε... Φοβήθηκα, άρπαξα το πιστόλι και τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Στην συνέχεια τα έχασα, δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τους είδα, αλλά έφυγα και έφτασα σπίτι μου».

Νέες πληροφορίες όμως θέλουν το 22αρι Zastava να άνηκε στον αθλητή.

Μάλιστα ο συνήγορος του δράστη, Πέτρος Μαντούβαλος κατά την αποχώρηση του χθες από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων αν και ρωτήθηκε δύο φορές από τους δημοσιογράφους για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του όπλου αρκέστηκε να πει: «Αυτά θα τα πούμε τη Δευτέρα στο ανακριτή».

Κι αν η λύση του μυστηρίου για τον πραγματικό ιδιοκτήτη του όπλου αποτελεί το πρώτο αναπάντητο ερώτημα, οι αστυνομικοί έχουν προβληματιστεί και για τις μετέπειτα από τη δολοφονία κινήσεις του Παραολυμπιονίκη.

Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί μετά το περιστατικό ο Βασίλης Τσαγκάρης, αποφάσισε να κλειδώσει το κατάστημα του και να φύγει για το σπίτι του, αφήνοντας αιμόφυρτο μέσα σε αυτό τον 47χρονο άνδρα.

Τέλος οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η γυναίκα για τα μάτια της οποίας έγινε το φονικό θα τους προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες. Η πρώην σύζυγος του 47χρονου θύματος, που είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον Παραολυμπιονίκη πριν ακόμα πάρει διαζύγιο θα κληθεί να καταθέσει με κάθε λεπτομέρεια για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρονιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...