Ελληνοτουρκικά

Έβρος: Αυτός είναι ο Τούρκος καταζητούμενος στρατιωτικός που βρέθηκε νεκρός (εικόνες)

Όπως αποκαλύπτεται ο Μουσταφά Ζουμρέ βρέθηκε νεκρός από τις τουρκικές αρχές στις 8 Μαρτίου. Ο Τούρκος στρατιωτικός ήταν καταζητούμενος εδώ και 78 ημέρες από τις τουρκικές αρχές κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη και να προστατέψει την οικογένειά του. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, μαζί με την γυναίκα του Εσρά και τα δύο παιδιά τους ηλικίας 1,5 και 3 ετών είχαν μετακομίσει στο χωριό Ουμούρτσα στην περιοχή της Ανδριανούπολης και σχεδίαζαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Πριν 78 ημέρες λοιπόν όταν πληροφορήθηκε πως ήταν στη λίστα με τους καταζητούμενους, ο στρατιωτικός ξεκίνησε το ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα, κάτι το οποίο τελικά δεν πραγματοποίησε ποτέ. H τουρκική χωροφυλακή, όπως αναφέρει και η εφημερίδα ''Εdirne sonhaber'', έβαλε stop στα σχέδιά του. Ο ίδιος, δεν συμορφώθηκε στην εντολή τους, πήδηξε στο ποτάμι και αφού κολύμπησε για λίγη ώρα στο νερό, μετά εξαφανίστηκε. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή οι τουρκικές αρχές.

Η υπόλοιπη οικογένειά του συνελήφθη από τους Τούρκους χωροφύλακες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη. Στις 8 Μαρτίου βρέθηκε ένα πτώμα 6 χιλιόμετρα από το σημείο που ο Μουσταφά εξαφανίστηκε, μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη όπου κι επιβεβαιώθηκε μέσω εξέτασης DNA πως πρόκειται για τον Μουσταφά Ζουμρέ.

Συνολικά 135.000 άνθρωποι διώκονται στην Τουρκία κατηγορούμενοι για συνεργασία με τον Φετουλάχ Γκιουλέν ενώ 93.248 κρατούνται δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης, 46.274 έχουν κανονικά προφυλακιστεί και αναμένουν τις δίκες τους. Επιπλέον, έχουν διωχθεί 7.316 πανεπιστημιακοί και 4.070 δικαστές και εισαγγελείς.

Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται από τις τουρκικές Αρχές ότι υποστηρίζουν το τον αυτοεξόριστο ιμάμη στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Όλα αυτά ένα μήνα πριν το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να κερδίσει για να γίνει σουλτάνος της χώρας του...

Πληροφορίες: e-evros.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ