Αρχείο

Φωτιά και ατσάλι: Ξαφνική επιχειρησιακή αξιολόγηση των Δυνάμεων Άμεσης επέμβασης που θα ριχτούν πρώτες σε ελληνοτουρκικό πόλεμο- Toυρκικό RF-4 Phantom γύρω από τα Ίμια (εικόνες)

Ξαφνική επιχειρησιακή αξιολόγηση των Δυνάμεων Άμεσης Επέμβασης του Στρατού Ξηράς είχαμε μέσα στον Φεβρουάριο. Όλοι ετοιμάζονται για πολεμικό επεισόδιο με τους Τούρκους. Οι δυνάμεις αυτές σε περίπτωση εισβολής των Τούρκων θα εμπλακούν άμεσα καθώς έχουν διαταγές για εφαρμογή των Προβλεπόμενων Σχεδίων Αντίδρασης χωρίς να περιμένουν ενισχύσεις!

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και του ελέγχου του βαθμού άμεσης ετοιμότητας, αξιολογήθηκαν, τον μήνα Φεβρουάριο 2017, οι Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης του συνόλου των Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς και συγκεκριμένα, της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Δ΄ ΣΣ, ΑΣΔΕΝ, Ιης ΜΠ.

Όπως έγινε γνωστό οι τεθωρακισμένες Μονάδες αποτελούμενες από άρματα μάχης Leopard 1A5 Leopard 2 HEL, M-48A5 MOLF και μηχανοκίνητο Πεζικό επί ΤΟΜΠ τύπου Μ-113, κινήθηκαν στους χώρους διασποράς – χώρους Τελικού Προορισμού και έλαβε χώρα η λήψη διατάξεως μάχης.

Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το εξαιρετικό ηθικό του προσωπικού μας.

Περίεργες κινήσεις παρατηρούνται τα τελευταία λεπτά στα Ίμια, με τους Τούρκους να ανεβάζουν στα ύψη το θερμόμετρο της έντασης.

Ένα RF-4 Phantom της τουρκικής αεροπορίας , πραγματοποιεί πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη μαχητικά της ΠΑ για να αντιδράσουν σε κάθε πρόκληση των Τούρκων.

Επανέρχεται στην ΕΡΤ1, από την Κυριακή 5 Μαρτίου (11:30), η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.

Δείγμα και αυτό των κρίσιμων στιγμών που ζούμε...

Οι πρώτες εκπομπές έχουν γυριστεί στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Την εκπομπή θα παρουσιάζουν η Αλεξία Τασούλη και η Βίκυ Παπαλουκά, σε σκηνοθεσία του Τάσου Μπιρσίμ, ο οποίος αφιλοκερδώς συμμετέχει στη νέα προσπάθεια, ενώ αρχισυντάκτης θα είναι ο Τάσος Ζορμπάς.

Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι το υλικό αποτελεί ιδιοκτησία των Ενόπλων Δυνάμεων, θα παραμένει εδώ και θα ελέγχεται από τα Επιτελεία πριν δημοσιοποιηθεί.

Όπως πρόσθεσε, το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με ιδιωτικά κανάλια και περιφερειακούς σταθμούς για την αναμετάδοση της εκπομπής σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους...

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16

 

edf



Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ ανησυχεί και "απλώνεται". Από την  Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού και Μυρτώου Πελάγους συνεκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες των Ναυτικών Δυνάμεων Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) και Standing NΑΤΟ Mine Counter Measures Group 2 (SNMCMG-2).

Από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, δύο ελικόπτερα (ένα τύπου S70B, Aegean Hawk και ένα τύπου ΑΒ-212), και ένα Στοιχείο Ανορθόδοξου Πολέμου.

Από πλευράς των Συμμαχικών Δυνάμεων συμμετείχαν η γερμανική φρεγάτα FGS SACHSEN, πλοίο έδρας του Διοικητού SNMG-2, Rear Admiral Axel Deertz German Navy, το πολωνικό ORP KONTRADMIRAL XAWERY CZERNICKI, πλοίο έδρας του Διοικητού SNMCMG-2, Commander Aleksander Urbanowicz Polish Navy, το Γερμανικό FGS ROTTWEIL και το Ισπανικό ESPS DUERO.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εστιάστηκε σε τεχνικά αντικείμενα αντιναρκικών επιχειρήσεων, αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αέρος – επιφανείας, διοικητικής μέριμνας και προχωρητικών ελιγμών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...