Το ατσαλένιο «θηρίο» των Σοβιετικών που μπορούσε να αντέξει πυρηνική έκρηξη

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2017, 9:19 μμ

Αναπτύχθηκε από το εργοστάσιο Kirov στο Λενινγκραντ, κατασκευάστηκε μόνο ένα το 1959 και ζύγιζε 60 μετρικούς τόνους!

Το βαρέων βαρών άρμα μάχης Object 279, διέθετε τέσσερις ερπύστριες και ένα ντιζελοκίνητο κινητήρα 2DG-8M των 2000 ίππων, και σύμφωνα με το warhistoryonline μπορούσε να αντέξει το ωστικό κύμα μίας πυρηνικής έκρηξης.

Είχε πάχος θωράκισης από 182 χιλ. έως 319 χιλιοστά, και είναι εξοπλισμένο με εξοπλισμό ΧΒΡΠ (Χημική, Βιολογική, Ραδιολογική, Πυρηνική) προστασίας.

kubinka1

kubinka2

Ένας από τους λόγους που το πρόγραμμα του συγκεκριμένου άρματος εγκαταλείφθηκε, όπως και άλλα τέτοια σχέδια υπερβαρέων αρμάτων, ήταν το γεγονός ότι η στρατιωτική ηγεσία σταμάτησε να κατασκευάζει τέτοια βαριά οχήματα μάχης, από το 1960.


Kapustin_Yar_3

Από τότε, τα βαρύτερα από αυτά διατηρήθηκαν στους περίπου 50 μετρικούς τόνους βάρους, χωρίς να υπολογίζουμε τον κάθε πρόσθετο εξοπλισμό, όπως επιπλέον θωράκιση, συσκευές καθαρισμού, κ.λπ.

 

Κατά την επίδειξη των νέων στρατιωτικών τεχνολογιών ο Νικίτα Χρουστσόφ απαγόρευε αυστηρά οποιοδήποτε άρμα μάχης να έχει βάρος άνω των 37 τόνων. Έτσι, το σύνολο των προγραμμάτων βαρέους τύπου αρμάτων μάχης εγκαταλείφθηκαν οριστικά.

Ηλίας Σιατούνης, crashonline.gr

Πιο σχολιασμένα άρθρα

70
Η «φωτιά» που έχει ξεσπάσει στα Βαλκάνια απειλεί και την Ελλάδα – Ανασύρουν βρετανικούς χάρτες οι Αλβανοί για να παρουσιάσουν την… «Μεγάλη Αλβανία»

Ντοκουμέντα ,  στοιχεία και ενδείξεις σε συνδυασμό με γεγονότα σε ΠΓΔΜ και Κοσσυφοπέδιο αποδεικνύουν καθημερινά το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την

23 Μαρτίου 2017 8:22 μμ


70
Στη Σύνοδο της Ρώμης οι «27» κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων» – Πλησιάζει το τέλος και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Στη Σύνοδο της Ρώμης, που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της 25 Μαρτίου με τη συμμετοχή και των 27 ηγετών των χωρών

23 Μαρτίου 2017 7:31 πμ


70
O B. Πούτιν ταράζει τα νερά στα Βαλκάνια – Παραδίδει S-300 στην Σερβία σε μορφή leasing – Πανικός στο ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος ηγέτης Β.Πούτιν τάραξε και πάλι τα νερά σε Βαλκάνια και ΕΕ,  λέγοντας ότι η Σερβία είναι έτοιμη

23 Μαρτίου 2017 6:31 μμ