Αρχείο

Τουρκικό κάζο στην Αλ Μπαμπ - Κομάντος του Συριακού στρατού καταλαμβάνουν θωρακισμένο όχημα της Τουρκίας - Σε απίστευτο φιάσκο εξελίσσεται η εισβολή (βίντεο)



Ο συριακός αραβικός στρατός όπως ονομάζεται επίσημα παρουσίασε βίντεο στο οποίο, επίλεκτοι Σύροι κομάντος καταλαμβάνουν  τουρκικό θωρακισμένο όχημα μάχης,  κατά τη διάρκεια πρόσφατων συγκρούσεων στην περιοχή Tadef, κοντά στην  ανατολική πλευρά  της πόλης Αλ Μπαμπ.

«Οι δυνάμεις Tiger του SAA (Syrian Army) κατέλαβαν  θωρακισμένο όχημα από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια της μάχης για την Al-Bab κοντά #Tadef ... #Aleppo», αναφέρει το βίντεο στο twitter.  

https://www.youtube.com/watch?v=MYMr3S4_zOk

Το όχημα τύπου  ACV-15 παρουσιάστηκε από τον Σύρο συνταγματάρχη Suheil al Xasan ,  διοικητή  των συριακών επίλεκτων δυνάμεων «Tiger», η θέα και μόνο του οποίου  σπέρνει τον πανικό στους τζιχαντιστές .

Σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών στην πόλη Αλ -Μπαμπ και Ταντεφ (Tadef) εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα , με την  τελευταία πόλη να αποτελεί  στρατηγικά σημαντικό σημείο  καθώς βρίσκεται μόνο ένα χιλιόμετρο νότια της Αλ-Μπαμπ, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ως εφαλτήριο για να εισέλθουν στην πόλη .

Επίσης υπάρχει ένταση μεταξύ των Σύρων κομάντος «Τίγρεων» και των Τούρκων γύρω από την πόλη,  την οποία οι Τούρκοι έχουν αναφέρει ότι την έχουν καταλάβει ολόκληρη, αλλά προφανώς δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν  ότι οι Τούρκοι μηχανικοί κατασκευάζουν  στρατιωτική βάση στο βουνό Aqil ακριβώς δυτικά της Αλ Μπαμπ .

Οι Τούρκοι με λίγα λόγια κατασκευάζουν αυθαίρετα χωρίς καμία εξουσιοδότηση στρατιωτική βάση στην περιοχή  και σε ολόκληρη την Βόρεια Συρία , από τις οποίες δεν έχουν σκοπό να «ξεκουμπιστούν», θέλοντας κάποια στιγμή να προσαρτήσουν ολόκληρη την Βόρεια Συρία .   

Σε άρθρο μας με τίτλο (Έρχεται άγριος συροτουρκικός πόλεμος: Οι Τούρκοι πάνε για τη Ράκκα και η Συρία παραλαμβάνει επειγόντως 12 Su-24 M2 – Δεν θα γυρίσει Τούρκος ζωντανός πίσω…), αναφέραμε ότι η συριακή πόλη αλ-Μπαμπ φέρεται να έχει απελευθερωθεί ( ψευδές)  από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τον Τούρκο Α/ΓΕΕΔ στρατηγό Χουλουσί Ακάρ (μάλλον εννοεί άλλη Αλ Μπαμπ ) και τώρα η τουρκική πολεμική μηχανή ετοιμάζεται για την άτυπη πρωτεύουσα του ISIS , Ράκκα.  H Ρωσία ενισχύει επειγόντως την Συρία με 12 Su-24 M2.

Πίσω όμως από όλα αυτά «προετοιμάζεται η σύγκρουση Συρίας και Τουρκίας για τις περιοχές που κατοικούν οι Κούρδοι, σε ένα παιχνίδι που εμπλέκονται ΗΠΑ και Ρωσία.

Το θέμα όμως είναι ότι ένταση υπάρχει και αυξάνεται  στην Αλ Μπαμπ διότι τουρκικές και συριακές δυνάμεις ευρίσκονται δίπλα –δίπλα  «μια ανάσα»,  από το να ξεκινήσουν πολεμικές συγκρούσεις, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα, οι Τούρκοι δημιουργούν βιαστικά την κατασκευή αρκετών  στρατιωτικών  βάσεων εφοδιασμού στις πόλεις  Azaz, αλ-Μπαμπ και στο διάδρομο της Dzharablus.

Όλες αυτές οι κινήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι Συρία και Τουρκία θα έρθουν σε πολεμική αντιπαράθεση 100% στην Βόρεια Συρία , δια τον απλούστατο λόγο του ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να αποχωρίσουν από εκεί παρά μόνο με πόλεμο.

Oι αιχμάλωτοι στρατιώτες της Suqur Sahara

βίντεο  

https://twitter.com/TheDaneChris/status/837078790903848962

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ