Αρχείο

Τετ-α-τετ Καμμένου-Φωκαϊδη: Σκέψεις για αναβίωση του ενιαίου αμυντικού χώρου με μεταστάθμευση ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο!

Μπροστά στον θανάσιμο κίνδυνο που αποτελεί πλέον η τουρκική απειλή, υπάρχουν έντονες σκέψεις στο Ελληνικό επιτελείο αναβίωσης του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας-Κύπρου.

Αυτό σημαίνει, ότι μελετάται σε πρώτη φάση η μεταστάθμευση ελληνικών μαχητικών στην Αεροπορική Βάση Α. Παπανδρέου, ενώ ελληνικά μαχητικά θα περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα μάλιστα είχαμε και ένα ''άτυπο'' τετ α τετ του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαϊδη. Η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες μετά από τις διαρροές που προέκυψαν από το ΥΠΕΘΑ περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου στην κυπριακή ΑΟΖ, τον Ιούνιο.

Καμμένος και Φωκαϊδης έχουν πολύ καλή και στενή σχέση και είναι βέβαιο ότι υπάρχει προβληματισμός σε Αθήνα και Λευκωσία για το τι μπορεί να προκύψει.

Η Τουρκία ανκοίνωσε πάντως έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο με το Barbaros.

Έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην Μεσόγειο με το Μπαρμπαρός και στη Μαύρη Θάλασσα με το δεύτερο σεισμογραφικό πλοίο της Τουρκίας εξήγγειλε για αυτή τη χρονιά ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ με δήλωσή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

Ειδικά αυτή τη χρονιά στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο θα κάνουμε σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων. Αυτή τη χρονιά θα γίνουν σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Το πρώτο μας σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός και μετά το δεύτερο μας πλοίο θα κάνουν δισδιάστατες και τρισδιάστατες εργασίες και στις δύο περιοχές και και θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ερευνών.

Η Τουρκία πλέον μπαίνει σε μια περίοδο στην οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν πιο σημαντικές εξορμήσεις”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι πάνω από το 60% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του κόσμου βρίσκεται σε περιοχές κοντά στην Τουρκία.

NAVTEX για ασκήσεις μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου TURNHOS N/W : 292/17

MEDITERRANEAN SEA

NAVAL TRAINING, ON 10 MAR 17 FROM 0500Z TO 1500Z IN AREA BOUNDED BY;

36 26.18 N - 029 07.78 E (SHORE)
36 28.53 N - 028 46.43 E
36 19.93 N - 028 43.77 E
36 08.93 N - 029 18.97 E
36 14.87 N - 029 18.97 E (SHORE)

CAUTION ADVISED.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...