Αρχείο

Σχέδιο εξόντωσης Ρώσων αξιωματούχων από την CIA - Nεκρός βρέθηκε ο διευθυντής της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos

Ο Βλαντίμιρ  Ευδοκίμωφ, εκτελεστικός διευθυντής της  διαστημικής υπηρεσίας  Roscosmos, ανακαλύφθηκε νεκρός από  ερευνητές , οι οποίοι αναφέρουν ότι  είχε δύο μαχαιριές στο σώμα του.

Ο Ευδοκίμωφ 56 χρονών, βρέθηκε στο κελί του όπου κρατούνταν με την κατηγορία  υπεξαίρεσης 200 εκατομμυρίων ρουβλίων  ($ 3,1 εκατομμύρια) από την εταιρεία αεροδιαστημικής MiG.

Συνολικά  έξι Ρώσοι διπλωμάτες έχουν πεθάνει στους τελευταίους 3 μήνες με έναν να βρίσκεται νεκρός σε ξένο έδαφος. Μερικοί πυροβολήθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες  αιτίες θανάτου είναι ακόμη άγνωστες. Σημειώστε ότι έχουν μερικοί  θάνατοι έχουν την ετικέτα "εμφράγματα" ή "σύντομες ασθένειες."

  1. Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλώφ δολοφονήθηκε από έναν Τούρκο αστυνομικό σε μια έκθεση φωτογραφίας στην Άγκυρα στις 19 Δεκεμβρίου.
  2. Την ίδια ημέρα, ένας άλλος διπλωμάτης, ο Πέτρος Πολσίκωφ , πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο διαμέρισμά του στη Μόσχα. Το όπλο βρέθηκε κάτω από το νεροχύτη του μπάνιου, αλλά οι συνθήκες του θανάτου είναι ακόμη υπό έρευνα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως ανώτερο στέλεχος του ρωσικού ΥΠΕΞ στην Λατινική Αμερική .
  3. Ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, πέθανε στη Νέα Υόρκη. Ο Τσούρκιν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από το γραφείο του. Οι αρχικές αναφορές ανέφεραν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή, ενώ  ο ιατροδικαστής  ερευνά ακόμη την αιτία του θανάτου του , σύμφωνα με το CBS.
  1. ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ινδία, ο Αλέξανδρος Καντάκιν , πέθανε μετά από μια "σύντομη ασθένεια στις 27 Ιανουαρίου, από την οποία υπέφερε για μερικές εβδομάδες.
  2. Ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα Αντρέι Μαλανίν, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του 9 Ιανουαρίου. Έλληνας αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι "δεν υπήρχε ένδειξη  διάρρηξης στην οικία του" . Αλλά ο πρόξενος  ζούσε σε από τους πιο «βαριά» φυλασσόμενους  δρόμους της Αθήνας. Η αιτία του θανάτου απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

Ο Μαλανίν  κατά τη διάρκεια ενός χρόνου είχε ασχοληθεί με την εξομάλυνση  των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, όταν η Ελλάδα δέχονταν έντονη κριτική από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

  1. Ο πρώην επικεφαλής της FSB Oleg Erovinkin, ο οποίος ήταν ύποπτος για σύνταξη του φακέλου Τραμπ , βρέθηκε νεκρός στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του 26 Δεκεμβρίου , σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. Ο Erovinkin ήταν επίσης στενός συνεργάτης του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Igor Sechin, ο οποίος ηγείται τώρα στην κρατική εταιρεία Rosneft.

Αν πάμε ακόμα πιο πίσω πριν από 3 μήνες ...

  1. Το πρωί των αμερικανικών εκλογών, ο Ρώσος διπλωμάτης Σεργκέι Κρίβωφ βρέθηκε αναίσθητος στο Ρωσικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη ενώ μετά από λίγο πέθανε . Οι αρχικές εκθέσεις αναφέρουν ότι  έπεσε από τη στέγη έχοντας σοβαρό τραύμα, αλλά Ρώσοι αξιωματούχοι είπε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ο Κρίβωφ ήταν επικεφαλής  για την αποτροπή δολιοφθοράς ή κατασκοπείας στο προξενείο.
  2. Τον Νοέμβριο του 2015, ένας ανώτερος σύμβουλος του Πούτιν ο Μιχαήλ Λεσίν , ο οποίος ήταν επίσης  ιδρυτής της εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης RT, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το NYT. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν έπαθε «καρδιακή προσβολή», αλλά ο ιατροδικαστής είπε ότι είχε τραύμα από «αμβλύ αντικείμενο» .

9 Τον  Σεπτέμβριο του 2016 ο οδηγός του Ρώσου Προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν σκοτώθηκε σε ένα πάρα πολύ  φρικτό αυτοκινητιστικό ατύχημα με  την  επίσημη μαύρη BMW του Ρώσου Προέδρου .

 Αν συμπεριλάβουμε και αυτούς τους θανάτους , έχουμε  συνολικά εννέα Ρώσους  αξιωματούχους που έχουν πεθάνει κατά τα τελευταία 2 χρόνια ... μέχρι και σήμερα ...

Πρόκειται σαφώς για εκτέλεση δολοφονικού σχεδίου το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει την ρωσική αντίδραση από την άλλη πλευρά , ξεκινώντας έναν αιματηρό και ανηλεή πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...