Ελληνοτουρκικά

Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν και οι εθνοφύλακες για εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος: Mπαράζ τουρκικών επιθετικών ενεργειών από Θάσο-Καστελόριζο μέχρι Κύπρο - Πολεμική ομιλία Π.Καμμένου - Τι είπε (βίντεο)


Mπαράζ τουρκικών επιθετικών ενεργειών από την Θάσο και τις ακτές της Θράκης μέχρι το Καστελόριζο και την Κυπριακή ΑΟΖ θέτει σε συναγερμό και πολεμική ετοιμότητα εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, το ΠΝ, και τη ΠΑ που θα καλούν να διαχειριστούν μια στρατιωτική κρίση με την Τουρκία τις πρώτες ώρες που θα ξεσπάσει αλλά ακόμη και τους εθνοφύλακες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία επιθεώρησε μονάδες του Βορείου Αιγαίου. Η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί με προσάρτηση τα κατεχόμενα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος από Διμοιρία Εθνοφυλάκων στη Θάσο όπου και έβγαλε "πολεμικό διάγγελμα". Πρόκειται για μια άσκηση πρωτοφανή για τους εθνοφύλακες δεδομένου ότι έχουν ελαφρύ οπλισμό. Και αυτό δείχνει την κρισιμότητα των στιγμών.

Δείτε εδώ βίντεο και παρακάτω τις φωτογραφίες.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=342&v=evNd4ejQc0U

ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε άσκηση Εθνοφυλάκων στη Θάσο from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

Την ίδια στιγμή η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται ραγδαία.

Η Τουρκία η οποία έχει αναγγείλει ότι θα κάνει έρευνες στα διεθνή ύδατα στην Μεσόγειο ,οπού όμως η τουρκική υφαλοκρηπίδα είναι περιορισμένη( και πάντως μη οριοθετημένη) αντέδρασε χθες με την αναγγελία πραγματοποίησης άσκησης ανοικτά της Πάφου στα διεθνή ύδατα αλλά εντός του FIR Λευκωσίας και εντός του Οικοπέδου 1 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η NAVTEX 320/17 προβλέπει την διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά την Κυριακή 19 Μαρτίου σε απόσταση σχεδόν 25 ν.μ. από τις ακτές της Πάφου

Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο δεκαήμερο που η Τουρκία πραγματοποιεί άσκηση με πραγματικά πυρά στην συγκεκριμένη περιοχή, στέλνοντας απειλητικό μήνυμα στην Λευκωσία και θέλοντας έτσι να επηρεάσει τους ξένους επενδυτές και τις εταιρίες στις οποίες έχουν κατακυρωθεί οι άδειες ερευνών.

Η Τουρκία όμως συνέχισε τις προκλήσεις και προς την Ελλάδα.

- Χθες εξέδωσε νέα NAVTEX 322/17 (την πέμπτη κατά σειρά) για συνέχιση των ωκεανογραφικών ερευνών του TCG Cesme μέχρι τις 20 Μαρτίου σε διεθνή ύδατα στην θαλασσιά περιοχή μεταξύ Θάσου και ακτής της Θράκης σε σημεία οριακά εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

- Χθες επίσης οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ A1314/17 με την οποία δηλώνουν ότι δεν γίνεται αποδεκτή η ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0539/17 που προβλέπει την διεξαγωγή ασκήσεων από 26 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου στο Αιγαίο γιατί όπως υποστηρίζει η Άγκυρα παραβιάζεται η υποχρέωση της Ελλάδας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, όπως προβλέπεται από την Απόφαση των «Έξι Δυνάμεων του 1914», την Συνθήκη της Λοζάνης και την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων 1947.

Οι τουρκικές αρχές κατά την πάγια τακτική τους αναφέροντας τα ελληνικά νησιά και με την τουρκική ονομασία κάτι που είναι αντίθετο στην διεθνή πρακτική επαναφέρουν το θέμα αποστρατιωτικοποίησης της Σαμοθράκης, του Αη Στράτη, της Λήμνου, της Θάσου, της Ρόδου της Καρπάθου και της Κάσου, απαιτώντας μάλιστα την εξαίρεση τους από τον σχεδιασμό κάθε μελλοντικής άσκησης.

Ταυτόχρονα, αρνητικό «κλίμα» δημιουργεί έντεχνα ο Τούρκος πρωθυπουργός σε μια υλοποίηση μιας τακτικής η οποία θυμίζει την μαύρη περίοδο των Σεπτεμβριανών το 1955, και τα όσα πέρασε ο ελληνισμός στην Τουρκία .  

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι Έλληνοκύπριοι από την αρχή των διαπραγματεύσεων για την «ένωση»  δεν ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία, και προφανώς έπαιζαν με τα νεύρα των Τούρκων .

«Κατά τη γνώμη μου, οι Έλληνοκύπριοι  από την αρχή ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς. Συμπεριφέρονταν στους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα και όχι ως ισότιμο μέλος . Πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια ισότιμη και δίκαιη κυβέρνηση, όταν η μία  πλευρά θεωρείται ως μειονότητα;», δήλωσε ο  Τούρκος πρωθυπουργός  σε συνέντευξή του μετά την επίσκεψη του στην κατεχόμενη  πλευρά της  Κύπρου .

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μόνο που έχει ειπωθεί» στις διαπραγματεύσεις ήταν η απόφαση του Κοινοβουλίου της Κύπρου σχετικά με την επέτειο του δημοψηφίσματος για την «ένωση» στα σχολεία το 1950 .

«Γι 'αυτό λέμε ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν οι  διαπραγματεύσεις, αν δεν υπάρξουν σοβαρές προοπτικές για μια νέα αρχή»,  δήλωσε ο ίδιος .

Ο Γιλντιρίμ  μίλησε επίσης εναντίον της «συμφωνίας με οποιοδήποτε κόστος», σημειώνοντας ότι η αποτυχία των συνομιλιών «δεν θα είναι το τέλος του κόσμου» ούτε για την  Τουρκία ούτε για τους Τουρκοκύπριους.

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί από την πλευρά του, σε συνάντηση που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο «Ατατούρκ» στην κατεχόμενη Λευκωσία, ανέφερε ότι «οι “κοινοτάρχες”, όπως και οι “δήμαρχοι” με τους οποίους είχε συνάντηση την περασμένη Τετάρτη, είναι οι “αξιωματούχοι” που μετράνε καλύτερα τον παλμό του κόσμου, ο οποίος θέλει να μάθει κάτι για το Κυπριακό και οι “κοινοτάρχες” μπορούν να μεταφέρουν όσα ο ίδιος “με ανοιχτή καρδιά και με σαφήνεια” στους πολίτες, όπως ανέφερε.

Ο κ. Ακιντζί, στο ανοικτό μέρος της συνάντησης και της ομιλίας του, είπε ότι στα δυο χρόνια σχεδόν που βρίσκεται στη θέση του έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και πως κάποιες από αυτές γίνονταν σχεδόν κάθε μέρα.

Στις Επιτροπές που σύστησαν, συνέχισε, εκατοντάδες άτομα ετοίμασαν χιλιάδες έγγραφα, και στόχος τους είναι να φτάσουν σε μια συμφωνία που θα έχει την έγκριση και των δύο πλευρών αλλά και τη στήριξη της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι στην πρώτη του παράγραφο αναφέρει ότι το υφιστάμενο καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η βάση για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία δεν έχει αλλάξει καθόλου από την εποχή του μακαριστού Ραούφ Ντενκτάς, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί, λέγοντας ότι στη δική του θητεία εργάστηκε πιο επικεντρωμένος και εντατικά για μια λύση.

Επισημαίνουμε με άρθρο μας που είχε τίτλο «Tουρκία: «Η Κύπρος «ξεθάβει» την «ΕΟΚΑ» – Ετοιμάζονται να καταλάβουν την βόρεια Κύπρο), ότι  Τούρκοι προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την τεράστια επιμονή του προέδρου τους Ερντογάν στην μόνιμη παρουσία των κατοχικών δυνάμεων στην μαρτυρική Κύπρο μας, εφαρμόζουν σχέδιο κατασυκοφάντησης .

Προκλητικό και προβοκατόρικο τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα«την εμφάνιση της εθνικιστικής  οργάνωσης ΕΛΑΜ στην Κύπρο η οποία «ξεθάβει» την ΕΟΚΑ , τα μέλη της οποίας στο παρελθόν είχαν εκτελέσει , εκατοντάδες Τουρκοκύπριους…(υπονοώντας  ότι για αυτό εισέβαλε ο Αττίλας.).

Οι ίδιοι ομιλούν μάλιστα και για  στρατόπεδο στο οποίο παρέχεται ειδικού τύπου εκπαίδευση στους τρομοκράτες του ΡΚΚ και στους Έλληνες εθελοντές του ΕΛΑΜ και αποτελεί  μια σημαντική απειλή για την ειρήνη στην Κύπρο, αναφέρει το δημοσίευμα .

Πρόκειται για το ίδιο υβριδικού τύπου σχέδιο που εφαρμόζουν με τα απίστευτα βίντεο και τις φωτογραφίες στα Ίμια , τις Οινούσες και γενικά το Αιγαίο  πέλαγος. Το σχέδιο είναι να ρίξουν «μελάνι» για να μην γίνουν κατανοητά άμεσα τα άνομα σχέδια τους για την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στους Εθνοφύλακες είπε τα εξής:

«Εθνοφύλακες,

Είμαστε σήμερα εδώ με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού και είμαστε υπερήφανοι που για πρώτη φορά διεξάγεται αυτή η άσκηση εδώ στη Θάσο. Παρότι ειδοποιηθήκατε προ ολίγων ωρών, συγκροτηθήκατε άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση αποδείξατε ότι οι Εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους βωμούς και τις εστίες μας. Είναι η κύρια δύναμη αποτροπής μαζί με τον τακτικό στρατό.

Είμαστε σήμερα εδώ, με τους Αρχηγούς σας, γιατί το έτος 2017 έχει κηρυχτεί Έτος Εθνοφυλακής. Από εδώ και πέρα, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, θα σας δώσουμε όλες τις δυνατότητες που οφείλουμε να σας δώσουμε, προκειμένου να εκπαιδεύεστε όσο συχνά θέλετε.

Στις επόμενες μέρες, η Θάσος θα αποκτήσει δικό της Πεδίο Βολής όπου θα μπορείτε να εκπαιδεύεστε σε εβδομαδιαία βάση. Θα σας διαθέσουμε ό,τι μέσο χρειάζεστε και παράλληλα θα φροντίσουμε να γίνονται συχνά ασκήσεις σαν τη σημερινή με τμήματα των Ειδικών μας Δυνάμεων που θα έρχονται επ’ αυτού στο νησί και θα είμαστε και εμείς παρόντες.

Θα είμαστε παρόντες, γιατί η πατρίδα μας, μια χώρα ειρηνική, που επιθυμεί την ειρήνη και κάνει τα πάντα για να τη διασφαλίσει, πρέπει να είναι έτοιμη να αποτρέψει οποιαδήποτε απειλή.

Ο Στρατός, η Αεροπορία, το Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με υψηλό επαγγελματισμό και υψηλότατο ηθικό είναι έτοιμες να αντισταθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Ένας λαός, αν δεν είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συνδράμει τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη και δεν έχει το ηθικό που εσείς επιδείξατε σήμερα δεν μπορεί να αποτρέψει απειλή. Για αυτό είμαστε εδώ, προκειμένου να σας συγχαρούμε, αλλά και να σας ακούσουμε. Να κάνουμε αυτό που πρέπει, από εδώ και πέρα, για να σας παρέχουμε αυτά που οφείλουμε.

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, όπως είναι υπερήφανος και όλος ο ελληνικός λαός. Θερμά συγχαρητήρια από όλους μας.

Εδώ, από τη Θάσο - που θα ερχόμαστε πιο συχνά - στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους όσοι σκεφτούν να αμφισβητήσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να πατήσει κανείς. Υπερασπιζόμαστε τις σημαίες, τα νησιά μας, την κύρια χώρα, τις βραχονησίδες μας, μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μας όπως ορκιστήκαμε.

Όταν ο λαός και ο στρατός είναι ενωμένοι, κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, μέσα από την καρδιά μου. Εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού σας συγχαίρω».

Φωτογραφίες από την επιθεώρηση Π.Καμμένου στη Θάσο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...