Αρχείο

«Πρόβα» επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας με... ελληνική συμμετοχή - Οργισμένη η Μόσχα

Ένα βήμα από την «πόρτα» της Ρωσίας στην Κριμαία έφτασε η ΝΑΤΟική αρμάδα που ασκήθηκε επισήμως σε σενάρια ναρκοπολέμου στη Μαύρη Θάλασσα και με ελληνική συμμετοχή.

Το ΠΝ συμμετείχε με το ναρκοθηρευτικό ΕΥΡΩΠΗ, στην πολυεθνική Άσκηση ναρκοπολέμου “POSEIDON 17”, στην Μαύρη Θάλασσα.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και ναυτικές μονάδες από την Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία και την Τουρκία.

Η Άσκηση διεξήχθη σε τρεις φάσεις υπό την Διοίκηση του Ναυτικού της Ρουμανίας, με σκοπό την εξάσκηση στις επιχειρήσεις ναρκοπολέμου και στην βελτίωση της συνεργασίας των συμμετεχόντων.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε την συγκέντρωση πλοίων και προσωπικού στον λιμένα της Κωστάντζας Ρουμανίας, την διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων και την διεξαγωγή κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των Πλοίων και την απενημέρωση (HWU) που έλαβε χώρα στον λιμένα της Κωστάντζας.

 

ΑΣΚΗΣΗ ΝΑΤΟ ΑΣΚΗΣΗ ΝΑΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΑΣΚΗΣΗ ΝΑΤΟ ΑΣΚΗΣΗ ΝΑΤΟ ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΙΚΟ strataysy16

Σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης του ΝΑΤΟ προς την Ρωσία και παράλληλα μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού της Ουκρανίας αλλά και της Ρουμανίας που θεωρεί ότι απειλείται από την Μόσχα, ειδικά μετά την απόφαση του Βορειοατλαντικού συμφώνου να τοποθετήσει σε αυτή μέρος της αντιπυραυλικής «ομπρέλας».

Η ελληνική κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία, θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή, όταν δέχεται τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων σε τέτοιου είδους «επικίνδυνες» αποστολές.

Η Ελλάδα εξαρτάται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία, είναι ορθόδοξη χώρα, με το 80% του πληθυσμού να είναι φιλικά προσκείμενο στη Μόσχα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει μεγαλύτερη δημοτικότητα στην Ελλάδα απ’ ότι οι Έλληνες πολιτικοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ