ΗΠΑ

Ο Τ.Κυριακού "βλέπει" δολοφονία Ν.Τραμπ: "Η CIA βρίσκεται εκτός ελέγχου - Έχει μετατραπεί σε μια παραστρατιωτική οργάνωση που ελέγχει τους Αμερικανούς πολίτες"

Έγγραφα που απελευθερώθηκαν από το γνωστό σε όλους WikiLeaks καταδεικνύουν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) είναι εκτός ελέγχου και έχει μετατραπεί σε μια τεράστια παραστρατιωτική οργάνωση η οποία βλέπει ως εχθρό τον Ν.Τραμπ με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του...

Αυτό τονίζει ο Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας Ιωάννης Κυριακού, ο οποίος εξέτισε ποινή στην φυλακή λόγω διαρροής στον τύπο των βασανιστηρίων ( εικονικός πνιγμός) σε υπόπτους με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών.

«Το έργο ήταν κάποτε η CIA να προσλαμβάνει κατασκόπους για να κλέψουν τα  μυστικά των Ρώσων κυρίως αλλά και άλλων χωρών,  να τα αναλύσουν οι ειδικοί για να βοηθήσουν τους πολιτικούς στην ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων.

Ωστόσο, σήμερα η ίδια αυτή υπηρεσία έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο παραστρατιωτικό  σχηματισμό. Η υπηρεσία δεν θα πρέπει να ασχολείται  με την κατασκοπεία των Αμερικανών πολιτών «, τονίζει ο Κυριακού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές στην μυστική υπηρεσία παρουσιάσθηκαν  μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, όταν όλα  εξαρτιόνταν  από την πολιτική.

«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στην κορυφή της πυραμίδας της εξουσίας της  CIA είναι αυτοί  που έφερε ο Μπαράκ Ομπάμα και πολλοί από αυτούς είναι πεπεισμένοι εκεί ότι ο «εχθρός» είναι ο Ν.Τραμπ, γι' αυτό και τον πολεμούν. Αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλη διάσπαση  μέσα στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών» , εξηγεί ο πρώην πράκτορας της CIA.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Στήλ  δήλωσε ότι το WikiLeaks αποτελεί πραγματικά μια έκνομη «δύναμη κρούσης» κατά του έθνους και εάν αποδειχθεί ότι το έγγραφο που δημοσιεύθηκε για την  CIA είναι πραγματικό, θα υπάρξουν άμεσες εξελίξεις .

«Η δημοσίευση πληροφοριών για την αμερικανική εθνική ασφάλεια από το WikiLeaks φέρεται να αποτελεί ένα σοβαρότατο αδίκημα.

Αυτό είναι ένα πλήγμα για την ασφάλεια του αμερικανικού λαού. Θεωρούμε το περιστατικό ως πολύ σοβαρό και θα κάνουμε ό, τι προστάζει ο νόμος για να τιμωρήσουμε  τον ένοχο» , είπε ο ίδιος.

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών σε μια τεράστια χώρα όπως είναι οι ΗΠΑ άρχισε να λειτουργεί ως « πραιτοριανή δύναμη» εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτή όμως η αλλαγή που έχει συντελεσθεί τα τελευταίο χρόνια, πιστοποιεί ότι η χώρα ευρίσκεται ευρίσκεται σε βαθιά θεσμική κρίση η οποία  σε συνδυασμό με κάποιο εξωτερικό γεγονός , θα προκαλέσει  μεγαλύτερη  και ανεπανόρθωτη ζημιά.

Οι μυστικές υπηρεσίες δεν πρέπει να παρακολουθούν μαζικά τους πολίτες της χώρας και συγκεκριμένα της δικής τους χώρας αλλά τους εχθρούς, σε διαφορετική περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι συγκλονιστικά και άκρως αιφνιδιαστικά από τους ίδιους τους πολίτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...