Αρχείο

Οι Ισραηλινοί αμφισβητούν την ύπαρξη του Ιησού! - Άκρως προκλητικό δημοσίευμα από ισραηλινή εφημερίδα - Συνεχίζεται το μίσος κατά των Χριστιανών

Ενόχλησε φαίνεται  η είδηση της περάτωσης του κουβουκλίου του ιερού τάφου του θεανθρώπου στα Ιεροσόλυμα και εμφανίστηκε άκρως προκλητικό δημοσίευμα από ισραηλινή εφημερίδα, η οποία  αμφισβητεί την ύπαρξη του Ιησού Χριστού.   

Εβραίοι ειδικοί ανακάλυψαν σύμφωνα με ισραηλινή εφημερίδα , οστεοφυλάκιο που είχε επιγραφή με εβραϊκά γράμματα που σχηματίζει τη λέξη «Yeshua», τα ΜΜΕ παρουσιάζουν σημαντικά ευρήματα από την εποχή του Ιησού.

Σε μια τεράστια αποθήκη, όπου η υπηρεσία αρχαιολογίας του Ισραήλ αποθηκεύει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της, βρέθηκε ένα αρχαίο κουτί ταφή πάνω στο οποίο ήταν  χαραγμένο  το όνομα του Ιησού.

«Δεν είναι ότι λέμε ότι αυτό είναι ο Ιησούς», λένε οι αρχαιολόγοι ( αλλά αυτό εννοούν) . Οι ίδιοι τονίζουν ότι το όνομα  Ιησούς ήταν ένα κοινό όνομα στους Αγίους Τόπους 2.000 χρόνια πριν, και ότι έχουν βρεθεί περίπου 30 αρχαία ταφικά κουτιά  χαραγμένα με αυτό το όνομα.

Πριν από το Πάσχα, η υπηρεσία αρχαιοτήτων του Ισραήλ άνοιξε την τεράστια αποθήκη  σε δημοσιογράφους φέρνοντας στο φως ευρήματα από την εποχή του Ιησού.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν έχουν ακόμη βρει άμεσες αρχαιολογικές μαρτυρίες που να παραπέμπουν στον ίδιο τον  Ιησού Χριστό , αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν βρει έναν μεγάλο  πλήθος στοιχείων που βοηθούν να συμπληρωθεί το πάζλ για το  « πώς ο Ιησούς  έζησε (και αναστήθηκε) .

«Υπάρχει μια καλή είδηση», δήλωσε ο Gideon Avni, επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος του Ισραήλ. «Σήμερα μπορούμε να ανακατασκευάσουμε με μεγάλη ακρίβεια πολλές, πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής της εποχής του Χριστού».

Το Ισραήλ είναι ένα από τα μέρη με τις περισσότερες  ανασκαφές του πλανήτη. Περίπου 300 ανασκαφές λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 50 ξένων αποστολών από  Ηνωμένες Πολιτείες και Ιαπωνία.

«Το ένα τρίτο του συνόλου των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν μαρτυρούν την αρχαία χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους», δήλωσε ο Avni. Οι ιστορικοί γνωρίζουν τώρα πόσο καιρό πήρε να ταξιδέψει μεταξύ των πόλεων και των χωριών ο Ιησούς κηρύσσοντας το ευαγγέλιο , και πως έμοιαζαν αυτά τα μέρη εκείνη την εποχή.

Σε μια έντονα φωτισμένη, 5.000 τετραγωνικών μέτρων αποθήκη γεμάτη με στοίβες  αρχαίων θησαυρών ,  οι υπάλληλοι έχουν δημιουργήσει ένα απλό λευκό πίνακα με ευρήματα από την εποχή του Ιησού.

Εκεί ευρίσκονται  καλά διατηρημένα κύπελλα  και πιάτα, που χρησιμοποιούνταν ευρέως από τους Εβραίους στους Αγίους Τόπους ως μέρος της αυστηρής πρακτικής τους για να εξασφαλίσουν το τελετουργικό καθαρότητας της τροφής τους.

Υπάρχει επίσης ένα περίπλοκα διακοσμημένο ταφικό κουτί από ασβεστόλιθο ταφή που  ανήκει σε γόνο του αρχιερέα Καϊάφα, που είναι γνωστός στην Καινή Διαθήκη για τη συμμετοχή του στην δίκη και την παράδοση του Ιησού στις ρωμαϊκές αρχές για να τον σταυρώσουν.

Στην αρχαιότητα, οι οικογένειες  συγκέντρωναν  τα οστά του νεκρού και τα τοποθετούσαν  σε κουτιά γνωστά ως  οστεοφυλάκια.

Εκεί υπάρχει ένα αντίγραφο ενός σημαντικού τεχνουργήματος που βρίσκεται στο Μουσείο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, και αφορά οστό  πτέρνας διάτρητο με σιδερένιο καρφί με θραύσματα ξύλου σε κάθε άκρο, το οποίο  ανακαλύφθηκε σε ένα  εβραϊκό  ταφικό κουτί  στο βόρειο τμήμα της Ιερουσαλήμ, και το οποίο χρονολογείται τον 1ο αιώνα μ.Χ..

Μέχρι σήμερα, αυτό είναι το μόνο στοιχείο που βρέθηκε από θύμα που πέθανε με σταύρωση και θάφτηκε σύμφωνα  με την εβραϊκή συνήθεια.

Οι Ισραηλινοί  αρχαιολόγοι ανασκεύασαν το πώς ο άνθρωπος αυτός σταυρώθηκε ,  με τα πόδια του καρφωμένα στις πλευρές του σταυρού.

Ο Gideon Avni, επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος του Ισραήλ είπε ότι  ο Ιησούς είχε  σταυρωθεί με τον ίδιο  ακριβώς τρόπο, σε αντίθεση με τον τρόπο που η σταύρωση απεικονίζεται στην παραδοσιακή χριστιανική τέχνη.

Ο Εβραίος επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος του Ισραήλ τόνισε  ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουν κάποιοι ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε  μόνο και μόνο επειδή οι αρχαιολόγοι δεν έχουν βρει φυσικές αποδείξεις γι 'αυτόν.

«Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Χριστός ήταν ένας από τους  ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έζησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στους Αγίους Τόπους», είπε ο ίδιος , (θέλοντας να πει με αυτό ότι ο Ιησούς ήταν άνθρωπος και όχι θεάνθρωπος και υιός του Θεού που έζησε και πέθανε κανονικά και τα οστά του ενδεχομένως υπάρχουν σε «εκείνη την αποθήκη»)  .

Ο Yisca Harani , ένας Ισραηλινός μελετητής του Χριστιανισμού, είπε ότι η έλλειψη σωματικής απόδειξη του Ιησού είναι ένα "ασήμαντο μυστήριο."

«Γιατί να περιμένουμε από την αρχαιότητα να μας δώσει κάποιες ενδείξεις για την ύπαρξή του; Είναι η πραγματικότητα της ανθρώπινης ζωής. Δεν ήταν μόνο  άρχοντες ή στρατιωτικοί που έμεινε η  μνήμη τους χαραγμένη σε πέτρα και έργα τέχνης», είπε ο ίδιος.

Για τους Εβραίους ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν ο Μεσσίας που ανέμεναν για να κάνει μεγάλο και τρανό  το λαό τους , για αυτό και τον σταύρωσαν διότι αυτοί στην ουσία τον καταδίκασαν και τον παρέδωσαν στους Ρωμαίους , λέγοντας ότι το αίμα αυτού να πέσει στα κεφάλια τους , στα κεφάλια των παιδιών τους και των παιδιών των παιδιών τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ