Οικουμενιστικές βόμβες καθηγητή θεολογίας με κείμενο του ΠΣΕ από το 1975: Η Ορθοδοξία δεν περιμένει οι άλλοι Χριστιανοί να μεταστραφούν και να γίνουν μέλη της- Η συνύπαρξη καθιστά εφικτή την σωτηρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2017, 11:22 πμ

Του Άγγελου Ρούσσου

Ως ανανέωση της σχέσης των Χριστιανών και των εκκλησιών παρουσίασε την δεκτικότητα στην Οικουμενικότητα σε εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης ο Καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Παναγιώτης Υφαντής, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Ορθοδοξία και Δεκτική Οικουμενικότητα».

Ο ομιλητής υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «.. η πρόκληση ή μάλλον το καθήκον της σημερινής Ορθοδοξίας απέναντι στην ίδια την πνευματική της ταυτότητα και αποστολή είναι να κατανοήσει και να βιώσει τον διάλογο όχι ως ένα απλό εργαλείο, αλλά ως έναν πραγματικό πνευματικό προορισμό».
Σύμφωνα με τον ομιλητή «H ανανέωση και οι αλλαγές είναι απαραίτητα για την ενότητα στην ιεραποστολη΄και στην διακονία»

Μίλησε ακόμη για ορθόδοξη εκδοχή της δεκτικότητας της οικουμενικότητας, επισήμανε πως η δεκτικότητα αυτή είναι φυσική συνέχεια της πνευματικης αυτοσυνειδησίας της Ορθοδοξίας και γεγονός σωτηριολογικού βάθους, αναρωτήθηκε αν θα παραιτηθούμε των….προκαταλήψεων και της αλαζονείας μας χάριν της επιβιώσεως του κόσμου μας και πολλά άλλα!

Κατόπιν μίλησε για την ανάγκη μετάνοιας διευκρινίζοντας πως ο Ορθόδοξος δεν χρειάζεται να μειώσει, να τροποποιήσει την πίστη του , αλλά «θα πρέπει να μετανοήσω γιατί βιώνω την Ορθοδοξία σε πλαίσια κλειστά και περίκλειστα, γιατί την χειρίζομαι ως ατομική μου περιουσία και την στερώ από τους άλλους . Να ζητήσω μετάνοια για να θεραπευτώ από τα τραύματα που δημιούργησαν οι σχέσεις της Εκκηλσίας μου με τις άλλες χριστινικές εκκλησίες και ομολογίες κατά την πάροδο των αιώνων
Να δείξω την μετάνοιά του όχι μόνο μιλώντας αλλά και σιωπώντας για να ακούσω τι έχει ο άλλος να μου πει»

Ζήτησε συνύπαρξη και άνοιγμα της εκκλησίας και της εκκλησιολογίας προς τον άλλον και παρέπεμψε δε σε κείμενο του 1975 από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών που λέει πως «η Ορθοδοξία δεν περιμένει οι άλλοι Χριστιανοί να μεταστραφούν και να γίνουν μέλη της. Επιθυμία της είναι να αγωνιστουν όλοι στις δικές τους εκκλησίες και παραδόσεις ώστε να κατανοήσουν σε βάθος την πληρότητα της αποστολικής πίστης η οποία ενυπάρχει στην πληρότητα της εκκλησιαστικής ζωής. Δεν απαιτείται από καμία Εκκλησία να εκριζωθεί να αποκοπεί από την πολιτιστική της κληρονομιά, ή να εγκαταλείψει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Κάθε εκκλησία θ μπορου΄σε να συμβάλλει στον εμπλουτισμό όλων»
Τέλος σημείωσε πως η συνύπαρξη και η συμπόρευση καθιστά εφικτή την σωτηρία και ζήτησε από τους Ορθοδόξους να μοιραστούν την συγχώρεση με τις άλλες εκκλησίες και ομολογίες με σκοπό «Να απευθύνουν την κοινή προσευχή προς τον κοινό ουράνιο Πατέρα»

 • ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

  ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ,ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΤΑΡΜΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΝΟΧΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ -ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΖΟΥΡΑΡΗΣ.Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ .ΕΔΩ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ….ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ …….ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ …….ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΔΟΞΟΣ ΡΩΣΣΟΥΣ,ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ,ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ …….ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ……ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η ΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ…!!!!

 • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

  Βρε αθεε τι ειναι αυτα που λες; Εσυ αν εισαι καθηγητης της Θεολογιας εγω ειμαι αστροναυτης.ο

  • Kontostergiou Despoina

   Μήν στενοχωρήσθε πολύ και δυσανασχετήτε,αφού αυτά έμαθε εκεί που σπούδασε στο «Ινστιτούτο του Ποντιφικού Πανεπιστημίου » στην Ιταλία κι έκανε «πατέρα της Εκκλησίας και το Νίκο Καζανζάκη κ.λπ., δήτε τις δημοσιεύσεις του και θα αντιληφθήτε «πόσον ορθόδοξα σκέπτεται και γράφει». Ανήκει από ό,τι φαίνεται, στην ομάδα της «Σύναξης», γι΄αυτό μην εκπλήττεσθε. Έχει πολλούς τοιούτους ‘τιτλούχους» το Θεολογικό Τμήμα του ΑΠΘ, όπως τους πρωτεργάτες της ιδρύσεως της «εισαγωγικής κατεύθυνσης των μουσουλμανικών Σπουδών» Σταμούλη, Κωνσταντίνου κ.λπ. ,στην οποία δεν εισήχθη, εξ όσων γνωρίζω ουδείς Μουσουλμάνος, διότι ,θεωρώ ότι είναι πιό πιστοί στις αρχές τους. Κι έχω την πληροφορία ότι εισάγονται Έλληνες με υποτροφία από τις πλούσιες Ισλαμικές Χώρες. Αυτό ,θεωρώ ότι πρέπει να ερευνηθή αρμοδίως.Και θεωρώ ότι εφ΄όσον δεν εκπληρούται ο σκοπός του νόμου για τον οποίον ιδρύθη αυτή η «κατεύθυνσις», τότε ο νόμος πρέπει να καταργηθή πάραυτα, διότι δεν εξυπηρετεί το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

  • Διαβαζοντας τις ορθοτατες παρατηρησεις σας και την δικαία αγανακτηση σας κ.Νακη μου εκαμα και μια αλλη σκεψη που ευθυς αμεσως σας την εμπιστευομαι: Μηπως το μεγαλυτερο λαθος και η μεγαλυτερη αμαρτια ειναι δικη μας αφου καθημερινα κατεβαινουμε μεσα στον απυθμενο βορβορο στον οποιο συμφυρονται οι λεγομενοι καθηγητες θεολογικων σχολων για να διαβασουμε νεα σατανικα ευρηματα της αγονου και στειρας διανοιας των και να τα αποκρουσουμε υπερασπιζομενοι δηθεν την ….Ορθοδοξια, η οποια δεν εχει αναγκη υπερασπισεως…. Αν διερωτηθουμε ομως: τι καταφεραν να αλλαξουν ποτέ απο την Πιστιν την Αμωμητον αυτοι οι κορακες, κι αν θυμηθουμε και τον φιλτατο μας Αισωπο που σοφωτατα μας εχει προ αιωνων πολλων προειδοποιησει οτι «εκ κορακος ΚΡΑ εξελευσεται», δεν θα καταληξουμε λογικωτατα στην αποφαση να μην ασχολουμεθα καν μαζι τους και να μη διαβαζουμε ποτέ τις αποψεις τους?? Διοτι οπως ωραιοτατα επεσημανε ο Αγιος Γρηγοριος Νυσσης, η εκκοσμικευμενη σοφια αυτων των κορακων ομοιαζει προς την στειρα και αγονον θυγατερα Φαραω η οποια ειχε υποστη πολλες αποβολες εμβρυων αφου ηταν ανικανη να κρατηση παιδι….μεχρις οτου απεφασισε να υιοθετηση τον Μωυση (την Παλαιοδιαθηκικη Σοφια των Εβραιων) που επλεε μεσα στον ποταμο Νειλο και να βρη νοημα επι τελους στη ζωη της ….

   • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

    Μηπως το μεγαλυτερο λαθος και η μεγαλυτερη αμαρτια ειναι δικη μας αφου
    καθημερινα κατεβαινουμε μεσα στον απυθμενο βορβορο στον οποιο
    συμφυρονται οι λεγομενοι καθηγητες θεολογικων σχολων για να διαβασουμε
    νεα σατανικα ευρηματα της αγονου και στειρας διανοιας των και να τα
    αποκρουσουμε υπερασπιζομενοι δηθεν την ….Ορθοδοξια, η οποια δεν εχει
    αναγκη υπερασπισεως…. Τωρα μηπως ηθελες αντιπαραθεσιν οπως στο Αγιορειτικον Βημα και γραφεις αυτο που γραφεις; Θα ηθελα να ξερω οταν το εγραψες αυτο το ξαναδιαβασες για να δεις μηπως εκανες κανενα λαθος ορθογραφικο η λαθος σοφιστικον της απειρου σοφιας σου; Ποιος εισαι εσυ που θα με πεις να μην υπερασπιζομαι την Ορθοδοξιαν ; Εσυ αν δεν θελεις να το πραξεις δεν σε πιεζει κανεις. υπερασπιζομενοι δηθεν την ….Ορθοδοξια, η οποια δεν εχει
    αναγκη υπερασπισεως…. Δηλαδη εγω υπερασπιζομαι την Ορθοδοξον Πιστιν εις την οποιαν πιστευω ΔΗΘΕΝ; ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΝ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ.

    • Με παρεξηγησατε κ.Νακη μου ως συνηθως Εκανα μονον ερωτηση δεν εδωσα εντολη ουτε καν υποδειξη δεν εκανα. Η εμφασις πεφτει στο οτι χωρις να το καταλαβαινουμε προβαλλουμε τις αποψεις των κορακων και τις διαδιδουμε ευρυτατα την στιγμη που νομιζουμε οτι υπερασπιζομεθα την Ορθοδοξια η οποια δεν μας εχει αναγκη , εμεις την εχουμε αναγκη…. Δεν επιμενω να συμφωνησετε με αυτο που λεω αλλα τουλαχιστον να δειξετε λιγο ελεος και να μη με σπρωξετε στο γκρεμο της απελπισιας απ οπου θα ειναι πολυ δυσκολο να σκαρφαλωσω επανω και να ξαναβρεθω στην ωραια και αδελφικη συντροφια σας ….

     • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

      Να εισθε καλα κυριε Αντωνη μου δια την επεξηγησιν σας αλλα να με συγχωρεις δεν θα παρω ,χαρισμα σας λοιπον. Οσο για την ωραια συντροφια μας εχει και αλλες συντοφιες η επιλογη λοιπον δικη σας.

 • Βυζάντιος

  Ο συγκεκριμένος κύριος εξελέγη σκανδαλωδώς, όπως και πολλοί άλλοι, με τέτοιου είδους θεολογικά φληναφήματα και κακοδοξίες στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από Πατερική Θεολογία έχει πελάγη αγνωσίας!!!

 • Giorgos Markou

  έξω απο την Εκκλησια αντίχριστε! Αιρεσιολογος και οχι θεολογος ειναι αυτος.
  Οι Θεολόγοι μας ειναι οι αγιοι και οχι ο καθε πληρωμένος!

 • Spyros Spyropoulos

  Ποιος τον χ@ζει αυτον?