Με εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς η ελληνική παρέλαση στη Φλόριδα (video)

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2017, 4:29 μμ

Το φημισμένο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας χθες Κυριακή ντύθηκε… με τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος του, που έχει το όνομα Λεωφόρος Δωδεκανήσου, ήταν γεμάτος από ομογενείς και ξένους, που παρακολούθησαν την ελληνική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Φέτος, ο εορτασμός ήταν πιο εντυπωσιακός, γιατί μετά από αρκετά χρόνια, έλαβαν μέρος και εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, που ήλθαν από την Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επίσημη χοροεσπερίδα της ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία οργανώνει κάθε χρόνο την Παρέλαση στην κοινοτική αίθουσα «Σπανός-Πάππας» του Αγ. Νικολάου.

Το τραπέζι των επισήμων από την Ομογένεια και την Ελλάδα, κατά την επίσημη εορταστική εκδήλωση που έγινε στο Τάρπον Σπρινγκς, την παραμονή της ελληνικής παρέλασης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Επιτροπή επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρώην ομοσπονδιακό βουλευτή, Μάικ Μπιλιράκη, για την όλη προσφορά του στον Ελληνισμό, στην πρέσβη της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το «Ευ Αγωνίζεσθαι» .

Εκτός από τους προαναφερθέντες, μεταξύ των επισήμων ήταν και ο εκπρόσωπος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αμερικανική Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων που εδρεύει στην αεροπορική βάση Μακ Ντιλ της Τάμπα, αντιπλοίαρχος Γιάννης Τζίφας.

Το πρόγραμμά της παρουσίασε ο Αγγελος Αγγελάτος, ενώ την προσευχή έκανε ο αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Ατλάντας, π. Τζέιμς Ρουσάκης. Δύο μαθήτριες της Αθηναϊκής Ακαδημίας του Κλίαργουότερ παρουσίασαν ένα μικρό σύντομο θεατρικό, ενώ επίκαιρη ομιλία για την εθνική επέτειο, τους αγώνες και το φρόνημα του Ελληνισμού έκανε ο εκπαιδευτικός της Ακαδημία «Πλάτων», Λεωνίδας Μουρατίδης.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Κώστας Σισόης, τόνισε ότι αποδίδεται τιμή στους ήρωες που έδωσαν και τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας και κάλεσε όλους να τηρήσουν σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των πεσόντων για την Ελλάδα.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομο Αλαχούζο για την υποστήριξή του, καθώς και τους εθελοντές που εργάστηκαν για την οργάνωση της παρέλασης και των διαφόρων εκδηλώσεων. Ο κ. Σισόης έδωσε πληροφορίες για τη διεξαγωγή του εορτασμού και κάλεσε όλη την Ομογένεια να δώσει το παρών της στην παρέλαση του Τάρπον Σπρινγκς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Κώστας Σισόης, αναφέρεται στον εορτασμό, μιλώντας κατά την επίσημη εκδήλωση της Παρέλασης.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν ο κ. Μπιλιράκης παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα φώναξε, «Είμαι Ελληνας», προκαλώντας τα χειροκροτήματα όλων μέσα στην αίθουσα. O Eλληνοαμερικανός πρώην βουλευτής αναφέρθηκε στις πολύχρονες προσπάθειες υποστήριξης των ελληνικών δικαίων και τη συμβολή της Ομογένειας.

Η γενική πρόξενος κ. Κλώτσα τόνισε ότι η 25η Μαρτίου 1821 «αποτελεί ορόσημο για το έθνος μας» και ότι οι αγώνες των Ελλήνων «δείχνουν ότι οι Ελληνες μπορούν να τα καταφέρουν». Αναφερόμενη στους ομογενείς της περιοχής, η κ. Κλώτσα υπογράμμισε ότι «δεν ξεχνούν την καταγωγή τους και κρατούν ζωντανή την Ελλάδα».

Για τον τιμώμενο, Μάικ Μπιλιράκη, η γενική πρόξενος είπε ότι «είναι εξαιρετικός Αμερικανός και εξαιρετικός Ελληνας», ενώ ευχαρίστησε τον ίδιο και την σύζυγό του, Εβελιν, για την υποστήριξή τους στα ελληνικά δίκαια. Η κ. Παναγοπούλου, αφού εξέφρασε τη συγκίνησή της για την παρουσία της στην εκδήλωση και την τιμή στο πρόσωπό της, τόνισε απευθυνόμενη προς την Ομογένεια: «Είστε παράδειγμα για την Ελλάδα» και διαβεβαίωσε ότι «η πατρίδα μας άντεξε και θα αντέξει», προσθέτοντας ότι «ενωμένοι, είμαστε πολύ δυνατοί».

Ο δήμαρχος κ. Αλαχούζος, τόνισε τη σημασία του εορτασμού της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ευχαρίστησε την Επιτροπή Παρέλασης για το έργο της. Επέδωσε, εξάλλου, επίσημη διακήρυξη του Δήμου για την επέτειο, καθώς και τιμητικές πλακέτες και δώρα στην κ. Παναγοπούλου, τον κ. Σισόη και τη «Φωνή των Ελλήνων». Kαταλήγοντας ο κ. Αλαχούζος κάλεσε όλους τους ομογενείς να δώσουν το παρών τους στην Παρέλαση.

Ο κ. Λαριγκάκης έκανε αναφορά στα εθνικά θέματα της Ελλάδας, με έμφαση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, καθώς και τις απαράδεκτες διεκδικήσεις των Σκοπίων, σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας. Εξήρε, επίσης, τους αγώνες της Ομογένειας για την προβολή και υποστήριξη των θέσεων της γενέτειρας.

Ο τσέρμαν της Επιτροπής Παρέλασης, Σωτήρης Αγγελάτος, αναφέρθηκε στην ένταση που προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο τον τελευταίο καιρό και τόνισε την αποφασιστικότητα του Ελληνισμού να υπερασπιστεί τα εθνικά του δίκαια και συμφέροντα. Κάλεσε τέλος όλους να συμμετάσχουν στην Παρέλαση.

Ο επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς, συνταγματάρχης Δημητρόπουλος, αφού εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Ομογένεια, επέδωσε τιμητικές πλακέτες στην γενική πρόξενο κ. Κλώτσα και την κ. Παναγοπούλου, καθώς και ένα διακοσμητικό τσαρούχι, ως δώρο, στον κ Σισόη.

Ο κ. Πάρας επαίνεσε την Ομογένεια, αναφέρθηκε στις ελληνικές ιστορικές καταβολές που έχει το Τάρπον Σπρινγκς και μίλησε για το έργο της AHEPA. Επλεξε, επίσης, το εγκώμιο του τιμώμενου, πρώην ομοσπονδιακού βουλευτή Μάικ Μπιλιράκη τονίζοντας ότι έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ελληνισμό.

Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν φορώντας εθνικές ενδυμασίες, τα χορευτικά συγκροτήματα των κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου, από το γειτονικό Νιου Πορτ Ρίτσι και Αγίου Νικολάου «Λεβεντιά», τα οποία και καταχειροκροτήθηκαν. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε χορός και διασκέδαση με την ορχήστρα του Πήτερ Λαμπρόπουλου.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ/Βίντεο: Nick Theodo

 

 

  • Ο-ΡΟΜΙΟΣ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τελευταία άρθρα

Κοτζιάς κατά Έιντε του ΟΗΕ: «…ως λομπίστες στην υπηρεσία της Τουρκίας;»

10:46 πμ


Εντυπωσιακά πλάνα - Ποτάμια λάβας μετά την έκρηξη της Αίτνας (βίντεο)

10:46 πμ


Παραδοχή Τσακαλώτου: Ρίξαμε όλα τα βάρη στη μεσαία τάξη -Κάναμε λάθος

10:46 πμ


Τι λένε στις καταθέσεις τους οι φίλες της 16χρονης που κρεμάστηκε στη Γλυφάδα

10:46 πμ


Συναγερμός για ενόπλους στη Λ. Μεσογείων

10:46 πμ


Άνθισαν οι Πασχαλιές: Γιατί θεωρούνται ευλογημένες από την Παναγία

10:46 πμ


Παρασκευόπουλος για Ράικου: Πολλοί δικαστικοί έχουν πιεστεί, αλλά η παραίτηση δεν μπορεί να είναι επιλογή

10:46 πμ


Έκρηξη Δένδια για Παπαδημητριού: «Αμάν κύριε υπουργέ» (βίντεο)

10:46 πμ


Νέα «βόμβα» για το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

10:46 πμ


6
«Ηνίοχος-2017»: Μπλόκ ελληνικών, αμερικανικών και ισραηλινών μαχητικών σε σενάριο κατάρριψης «εχθρικών» αεροσκαφών και πλήγματος στόχων επιφανείας σε Καστελόριζο και Λήμνο

10:46 πμ


Δημοφιλή άρθρα

46
Καταιγιστικές εξελίξεις: Ο Ν. Τραμπ σχεδιάζει τη δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν - Δεκάδες ρωσικές επιδρομές Sukhoi και ελικοπτέρων κοντά στα τουρκικά σύνορα

Τελειωμένος είναι ο Ρ. Τ. Ερντογάν, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες, καθώς οι ΗΠΑ με πρωτοβουλία του Ν. Τραμπ


38
ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκε οπλισμός κρυμμένος σε τέμενος σε χωριό της Ξάνθης - Στη φυλακή ο ιμάμης - Επιβεβαιώνεται η δράση της ΜΙΤ

Άρχισαν τα όργανα όπως έγραφε εδώ και καιρό το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, καθώς εντοπίστηκε οπλισμός σε τέμενος του μειονοτικού οικισμού της Ηλιόπτερας Ξάνθης


242
EKTAKTO: Ο Β.Πούτιν "πάγωσε" την πώληση των S-400 στη Τουρκία - "Μας εξαπάτησε η Ρωσία" λένε οι Τούρκοι - Βγάζουν το στόλο τους οι Τούρκοι ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Μαύρη θάλασσα - Προεόρτια «πολεμικών επιχειρήσεων»;

Aπό το κακό στο χειρότερο οι ρωσοτουρκικές σχέσεις: Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, το Κρεμλίνο "πάγωσε" την πώληση στην Τουρκία των


Πιο σχολιασμένα άρθρα

242
EKTAKTO: Ο Β.Πούτιν «πάγωσε» την πώληση των S-400 στη Τουρκία – «Μας εξαπάτησε η Ρωσία» λένε οι Τούρκοι – Βγάζουν το στόλο τους οι Τούρκοι ταυτόχρονα σε Αιγαίο και Μαύρη θάλασσα – Προεόρτια «πολεμικών επιχειρήσεων»;

Aπό το κακό στο χειρότερο οι ρωσοτουρκικές σχέσεις: Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, το Κρεμλίνο «πάγωσε» την πώληση στην Τουρκία των

27 Μαρτίου 2017 8:39 μμ


242
Ρωσική ασπίδα προστασίας στην Τεχεράνη – Το Ιράν δίνει βάσεις στη Μόσχα – O B. Πούτιν στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε Τουρκία και Ισραήλ: «Οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν»

 του Ανδρέα Μουντζουρούλια Ανοίγει τα αεροδρόμια και τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας του για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ο Ρουχανί

28 Μαρτίου 2017 8:12 μμ


242
Η Αρμενία στοχοποίησε με Iskander Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία – Ραγδαία επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων σε όλα τα μέτωπα

Απειλή πολέμου από την Αρμενία στο φως της ραγδαίας επιδείνωσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα: Ο

27 Μαρτίου 2017 6:33 μμ