Αρχείο

Και η Ρωσία βλέπει ελληνοτουρκική σύγκρουση - Δεν υπακούν στις εντολές των ΗΠΑ οι Τούρκοι

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στο Αιγαίο πέλαγος με «ανοικτό» το ενδεχόμενο τουρκικής εισβολής σε ελληνική νήσο ή  βραχονησίδα από αυτές τις 17 που επίσημα πλέον διεκδικεί η Άγκυρα.

Την  πιο ανησυχητική είδηση όμως μεταφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων με ισχυρές «διασυνδέσεις» στο Κρεμλίνο, και αφορά άμεσα την Ελλάδα και το Αιγαίο πέλαγος. 

Ρώσοι έγκυροι στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι όντως η Ουάσινγκτον κάλεσε την Άγκυρα να διακόψει τις δραστηριότητές της και τις «προετοιμασίες της»  στο Αιγαίο,…..αλλά «απάντηση» από τον Τούρκο πρόεδρο δεν έχει λάβει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήλθαν  σε επαφή με την Τουρκία φοβούμενες ένα επικίνδυνο περιστατικό στο Αιγαίο, αλλά η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στην πρόταση των ΗΠΑ ήταν,  να απειλήσουν την Ουάσιγκτον ότι θα κλείσουν την βάση του Ιντσιρλίκ εάν οι Αμερικανοί συνεχίσουν να τροφοδοτούν με όπλα τους Κούρδους.

Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική ακτοφυλακή, αναφέρει  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, εισέβαλε στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στις  βραχονησίδες των Ιμίων στο Αιγαίο , ενώ παρακολουθούνταν στενά από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την Ακτοφυλακή.

Οι ΗΠΑ ενδεχομένως να δώσουν "πρόσβαση" στον Ερντογάν στο Αιγαίο για να υλοποιήσουν το σχέδιο της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

Η Μόσχα  «οσφριζόμενη» όμως το τεράστιο παιχνίδι του Ερντογάν με ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία και Ελλάδα ταυτόχρονα,  αποστέλλει εσπευσμένα  την Φρεγάτα «Admiral Grigorovic», έμφορτη με πυραύλους Cruise και πιθανόν ένα υποβρύχιο, υποτίθεται για την Συρία , αλλά στην ουσία για να υπάρχει ρωσική ναυτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και το επιτελείο μας  είναι σε υψηλή επιφυλακή μέχρι το δημοψήφισμα στην Τουρκία στις 16 Απριλίου , αναμένοντας κλιμάκωση των προκλήσεων.

Την ίδια στιγμή ο Richard Hayden μέλος της αμερικανικής γερουσίας που ανήκει στους  Δημοκρατικούς από την πολιτεία  της Βιρτζίνια  δήλωσε στα ΜΜΕ των ΗΠΑ ευθαρσώς,  «ότι η Τουρκία θέλει «να προσαρτήσει» την βόρεια Συρία με σκοπό να  ελέγξει πλήρως τα νερά του Ευφράτη» και κατά συνέπεια ολόκληρη την Συρία και την Ιορδανία" .

Σε ομιλία του στο PressTV , ο γερουσιαστής δήλωσε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ISIS και η Αλ-Κάιντα για να πάρει τον έλεγχο της  βόρειας Συρίας.

«Η οργάνωση του ISIS είναι ένα είδος «εργαλείου» της Τουρκίας. Η Άγκυρα δεν  θέλει [Συρία] τελικά να επιβιώσει, επειδή ο Ερντογάν βλέπει τον εαυτό του ως επικεφαλής ενός τεράστιου χαλιφάτου, αναβιώνοντας μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, που θα εκτείνεται από την Ευρώπη έως την Κίνα », είπε ο ίδιος.

«Η Τουρκία ήταν η μεγαλύτερη σύμμαχος του  ISIS κατά το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου των έξι ετών» στη Συρία, τόνισε ο ίδιος ο Αμερικανός Γερουσιαστής.

Ρώσοι ανώτατοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός έχει ήδη δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στην Βόρειο Συρία όπου  μετακινούνται συνεχώς τουρκικές δυνάμεις.  Ενώ τουρκικές δυνάμεις υπάρχουν και στο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένει με το δημοψήφισμα να «αλώσει» τελείως το εσωτερικό της χώρας , παράλληλα κινείται για να υφαρπάξει τεράστιο έδαφος στην Συρία ,  ενώ  θέλει να καταλάβει 17 νησιά και φυσικά το «μισό» Αιγαίο μαζί με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και αυτά της Κύπρου.

Οι Τούρκοι με την χώρα μας να βάλλεται από παντού "βλέπουν" ότι έχουν λόγω οικονομικής κρίσης, την ίδια ευκαιρία όπως και το μακρινό 1974 , και θα επιχειρήσουν να κάνουν  τα σχέδια τους πραγματικότητα στο Αιγαίο όπως και να έχει.

Θα τον αφήσουν όμως τον Ερντογάν οι περιβόητες μεγάλες δυνάμεις να το επιτύχει αυτό;

Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση μιας και τα δικά τους τεράστια συμφέροντα, είναι πάνω από τον ίδιο τον Σουλτάνο και την Τουρκία σε κάθε περίπτωση.

 

 

https://youtu.be/08u3loS6Vt4?t=1

https://youtu.be/zKj89_kosuY?t=2

https://youtu.be/YGfloZh8v6o?t=1

https://youtu.be/LCZX0otfEaA?t=75

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ