Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό αλιευτικό συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού - Σε ετοιμότητα ΠΑ, ΠΝ και Ειδικές Δυνάμεις σε Έβρο και Αιγαίο (εικόνες, βίντεο)

Πολύ σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα καθώς τουρκικό αλιευτικό σκάφος παραβίασε τα χωρικά ύδατα στο Φαρμακονήσι και συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος  που έφθασε στην περιοχή και ζητούσε από τον καπετάνιο του αλιευτικού να αποχωρήσει.

Η σύγκρουση έγινε κατά τη διάρκεια των ελιγμών όπου η πλώρη του αλιευτικού σκάφους προσέκρουσε στην πρύμνη του λιμενικού σκάφους.

Αμέσως μετά, το τουρκικό αλιευτικό αποχώρησε καταδιωκόμενο από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Το συμβάν έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης αναφέρει δημοσίευμα.

Το επεισόδιο αυτό απλά επιβεβαίωσε τους φόβους που υπάρχουν στο ΓΕΕΘΑ με αποτέλεσμα να τεθούν σε επιφυλακή μέχρι και το δημοψήφισμα -τουλάχιστον- οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε Έβρο και Αιγαίο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλέον κρίσιμο διάστημα για πρόκληση θερμού επεισοδίου, από τις 4 έως και τις 7 Απριλίου πραγματοποιείται και στο Αιγαίο διακλαδική άσκηση στο πλαίσιο της «Ηνίοχος», στην οποία θα συμμετάσχει το σύνολο του Πολεμικού Ναυτικού αλλά Ειδικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και το Σύνολο της Πολεμικής Αεροπορίας με συμμετοχή 4 ακόμη Χωρών, ΗΠΑ-Ισραήλ, ΗΑΕ-Ιταλία.

Ταυτόχρονα παραμένουν ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη οι Μονάδες επιφανείας και όχι μόνο του Πολεμικού Στόλου που πήραν μέρος στην Άσκηση «Αστραπή» .

Οι ασκήσεις ξεκίνησαν μάλιστα από το Βόρειο Αιγαίο!

Σύμφωνα  με δημοσίευμα στην άσκηση συμμετείχαν και Μαχητικά της ΠΑ σε συνδυασμό με ασκήσεις Αντιαεροπορικής Ετοιμότητας των Φρεγατών που σύμφωνα με τα σχέδια έχουν επανδρωθεί και με Ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού αναφέρει ο veteranos.gr

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στην δημοσιότητα στιγμιότυπα από την επιχειρησιακή εκπαίδευση πρώτου τριμήνου 2017, Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, στέλνοντας και από την δική του πλευρά μήνυμα ετοιμότητας και ισχύος την παραμονής της Εθνικής Εορτής.

https://www.youtube.com/watch?v=aOVVy7Delos

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...