Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για πραξικόπημα κεμαλιστών στην Τουρκία πριν το δημοψήφισμα - Προς αποκεφαλισμό ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς υπάρχουν πληροφορίες για δυναμική πραξικοπήματος η οποία εξαπλώνεται από τα δυτικά παράλια προς το υπόλοιπο της χώρας.

Υπάρχουν  τοποθετήσεις και δηλώσεις αρθρογράφων και δημοσιογράφων που διατηρούν στενές σχέσεις με την κυβέρνηση και αναφέρουν ότι μια ομάδα κεμαλιστών αξιωματικών  δρομολογεί ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα το επόμενο διάστημα.

Δεν αποκλείεται ο Ρ.Τ.Ερντογάν να προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από μια τέτοια δήθεν κίνηση αλλά σημαντικό ρόλο φυσικά έχουν διαδραματίσει οι δηλώσεις του και ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας εναντίον του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και δεκάδων χωρών αλλά και της επικείμενης συμφωνίας(;) με τη Ρωσία για τους S-400.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, στην Σμύρνη και σε άλλες δυτικές επαρχίες της Τουρκίας κεμαλιστές αξιωματικοί προετοιμάζονται για ένα νέο πραξικόπημα.

Οι δημοσιογράφοι που φέρνουν στο προσκήνιο τον συγκεκριμένο ισχυρισμό κάνουν λόγο για το 9-10% του στρατού που παραμένει προσκολλημένο στις αρχές του κεμαλισμού.

Επίσης, ισχυρίζονται ότι η κινητικότητα στις στρατιωτικές μονάδες ξεκίνησε μετά την έναρξη της ελεύθερης χρήσης της μαντίλας στο στράτευμα.

Τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα μεταδίδει την πληροφορία ότι το επιτελείο του στρατού διέταξε έρευνα σχετικά με τις νέες πληροφορίες.

Επίσης, έχει κινητοποιηθεί η στρατιωτική εισαγγελία και το επιτελείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

Μετά τις χτεσινές τουρκικές δηλώσεις και το μπλοκάρισμα της συμμετοχής των δυνάμεων της στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν μετράει αντίστροφα αλλιώς Τουρκία εκτός Συμμαχίας...

Όπως έγινε γνωστό, η Άγκυρα σκοπεύει να μπλοκάρει τη συμμετοχή των στρατιωτικών της δυνάμεων σε προγραμματισμένες ασκήσεις μέσα στο 2017, καθώς και σε πολιτικές εκδηλώσεις και προγράμματα που αφορούν πολίτες.

Το θέμα επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του ΝΑΤΟ, ενώ από την Άγκυρα δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ