Ένοπλες Συρράξεις

Έρχεται τσουνάμι εξελίξεων στα Βαλκάνια: Στα όπλα χιλιάδες Αλβανοί της παραστρατιωτικής οργάνωσης UCPMB στη Νότια Σερβία και... "επιθεώρηση" τους από τον Αλβανό πρόεδρο - Ετοιμάζουν πολιτικό μανιφέστο αυτονομίας

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στα Βαλκάνια και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει εκτόνωση με διπλωματικά μέσα αναφέρουν πηγές του ΝΑΤΟ. Φαίνεται πως οι Αλβανοί το πάνε στα άκρα και με την παρότρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας ξεκινούν να υλοποιούν το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας με αφορμή και τα τεκταινόμενα στα Σκόπια.

Μετά την έκδοση «πολιτικής πλατφόρμας» από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα η οποία προορίζεται για τους Αλβανούς των Σκοπίων, και τις πολεμικές ιαχές του Κοσοβάρου πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι, τώρα φτάνει στον νότο της Σερβίας με τη μορφή επίσκεψης ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος στις 7 Μαρτίου θα  επισκεφθεί  Μπουγιάνοβατς και Πρέσεβο.

Χιλιάδες Αλβανοί στο Πρέσεβο στην νότια Σερβία έχουν ξεσηκωθεί μετά την επικείμενη επίσκεψη του Αλβανού προέδρου στην περιοχή.  

«Το σύνταγμα της Αλβανίας αναφέρει ότι όλα τα δικαιώματα των Αλβανών θα πρέπει να υπερασπίζονται από το κράτος της Αλβανίας» , δήλωσε ο «γνωστός» Ιονούζ Μουσλίου, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών, με την ευκαιρία της άφιξης του προέδρου στην νότια Σερβία .

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Αλβανού αρχηγού του κράτους της Σερβίας μετά από 69 χρόνια. Στο παρελθόν ο τότε Πρόεδρος της Αλβανίας Ενβέρ Χότζα είχε επισκεφθεί την ίδια περιοχή.

Η παρουσία του Αλβανού προέδρου έχει ήδη αναζωπυρώσει μίση και πάθη του παρελθόντος, ενώ αναμένεται μετά την άφιξή του,  η παρουσίαση νέων πολιτικών μανιφέστων για την αυτονομία της περιοχής .

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών Ιονούζ Μουσλίου, επιβεβαίωσε ότι ο Αλβανός πρόεδρος έρχεται να επισκεφτεί την νότια Σερβία, και ότι θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της περιοχής , αλλά όχι με Σέρβους επισήμους .

Ο Μουσλίου είπε ότι στόχος της επίσκεψης του στην περιοχή είναι η προσωπική γνωριμία και η γνώση της κατάστασης των Αλβανών στη νότια Σερβία.

 Κληθείς να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό, ο Μουσλίου πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Αλβανού προέδρου σχετίζεται με τις διακρίσεις και την κατάσταση των Αλβανών στην κοιλάδα του Πρέσεβο και την «αδικία»  εναντίον των Αλβανών. Ο Νισάνι θα ενημερωθεί για τα πάντα.

«Θέλουμε να  σέβονται τα σύμβολά μας, καθώς και όλα τα δικαιώματα μας », δηλώνει ο Μουσλίου.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη νότια Σερβία, ο  Νισάνι θα επισκεφθεί Μπουγιάνοβατς και  Πρέσεβο, καθώς και  ένα σχολείο στο Veliko Tarnovo.

Ο Μουσλίου είπε ότι η επίσκεψη αυτή είναι σημαντική, διότι ήρθε η ώρα που τα προβλήματα των Αλβανών της Κοιλάδας του Πρέσεβο  θα  έρθουν στο προσκήνιο από το κράτος της Αλβανίας.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Καταιγιστικές εξελίξεις – Ξεσηκώνονται και οι Αλβανοί στην Νότιο Σερβία (Κοιλάδα του Πρέσεβο – Έντονη κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων του Σερβικού στρατού), είχαμε αναφέρει ότι στην κοιλάδα του Πρέσεβο δραστηριοποιείται εδώ και μεγάλο διάστημα η αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση UCPMB , «παρακλάδι» του UCK η οποία  «εκπροσωπεί» αρκετούς χιλιάδες Αλβανούς που ζουν στην περιοχή, η οποία αποτελεί το επόμενο σημείο ανάφλεξης στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Πληροφορίες του σερβικού τύπου μιλούν επίσης για κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων του σερβικού στρατού, καθώς και όλων των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο η «ανατολικό Κοσσυφοπέδιο» όπως το ονομάζουν οι Αλβανοί, για την αποφυγή προκλήσεων ή οτιδήποτε άλλο.

Πολύ σύντομα χρονικά θα υπάρξει κίνδυνος στην επερχόμενη επέτειο του UCK , η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή από Αλβανούς βετεράνους ,  για την  οποία  υπάρχουν πληροφορίες ότι θα  προκληθούν εσκεμμένα επεισόδια  και επέμβαση των σερβικών  δυνάμεων  στο Πρέσεβο , προειδοποιεί  πηγή των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το τελευταίο διάστημα  έχουν ενεργοποιηθεί εκατοντάδες πρώην μέλη του UCK από την περιοχή του  Gnjilane, και  απειλούν να προκαλέσουν συγκρούσεις, καλώντας για υποστηρικτές κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...