Αρχείο

Ν.Τραμπ, τέλος! Καθαίρεση με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας - Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών προκαλεί τεράστια κρίση στις ΗΠΑ


Του Βασίλη Καπούλα

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών χτυπάει τις ΗΠΑ. Μετά την αναγκαστική παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μ.Φλυν, προς καθαίρεση από πρόεδρος των ΗΠΑ οδηγείται και ο Ν.Τραμπ με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ένας μάλιστα σύμβουλος του Ν.Ντραμπ ήταν σύμβουλος του Β.Γιανουκόβιτς όταν τον ανέτρεψαν στην Ουκρανία! Ο Μ.Φλυν ήδη έχει προσλάβει δικηγόρους και αυτό που πρόκειται να αποκαλυφθεί είναι μεγαλύτερο και από το σκάνδαλο Watergate. Το pentapostagma.gr είχε "προφητεύσει" εδώ και καιρό την εξέλιξη στο άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ: Προς καθαίρεση από την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ν.Τραμπ, και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μ.Φλυν- Φώτο-ντοκουμέντο με Β.Πούτιν!.

Οι ηχογραφημένες κασέτες και τα έγγραφα καίνε τον Ν.Τραμπ ο οποίος θεωρείται πλέον πολύ δύσκολο να διατηρηθεί στη θέση του ακόμη και αν καθαιρέσει πολλούς στενούς συνεργάτες του. Θα το κάνει μεν αλλά δεν εκτιμούμε πως δεν θα γλιτώσει....

Ο Μ.Φλυν θεωρείται πλέον επιχειρησιακός πράκτορας της Ρωσίας και ένας από τους αρχιτέκτονας του ρωσικού δικτύου στις ΗΠΑ. Επίσης θεωρείται ότι ο Ν.Τραμπ τα γνώριζε όλα εξαρχής και μάλιστα ήταν αυτός που έδινε τις εντολές. Επιπλέον στο σκάνδαλο είναι μπλεγμένοι πολλοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Ν.Τραμπ όπως ο Paul Manafort, ο Carter Page,  Roger Stone κ.α.

Ειδικά όμως ο Μ.Φλυν κατηγορείται ότι παραπλάνησε εσκεμμένα τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Όμως το πρόβλημα μεγαλώνει για τον Ν.Τραμπ.

Tηλεφωνικές υποκλοπές των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ δείχνουν ότι αρκετοί βοηθοί και σύμμαχοι του προέδρου Ν.Τραμπ είχαν συνεχείς επικοινωνίες με αξιωματούχους των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Ρωσίας και όχι απλούς Ρώσους πολίτες.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά οι επαφές εντοπίστηκαν την ίδια στιγμή που οι αμερικανικές υπηρεσίες ερευνούσαν την κυβερνοεπίθεση-σύμφωνα με τις ΗΠΑ- της Ρωσίας που σκοπό είχε να βοηθήσει τον Ν.Τραμπ να κερδίσει την κούρσα προς τον Λευκό Οίκο.

Πάντως FBΑ-NSA αναλύουν και άλλες επικοινωνίες που έχουν υποκλαπεί  και συγκεντρώνουν πληροφορίες για τα ρωσικά επιχειρησιακά σχέδια.
https://twitter.com/cnni/status/831706480072077312

Ο Μ.Φλυν σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι αν η Ρωσία δεν ανταποδώσει στην απέλαση από τον Μ.Ομπάμα των 35 Ρώσων Διπλωματών, το είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες  θα προετοίμαζε το έδαφος προς μια ευρεία συζήτηση βελτίωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο Flynn εκτός από την αποπομπή του θα αντιμετωπίσει και νομικά ζητήματα καθώς παραβίασε ομοσπονδιακούς νόμους στις επικοινωνίες του με τους Ρώσους!

Πρόκειται για πράξη Κατασκοπείας καθώς η Συνθήκη Κατασκοπείας στις ΗΠΑ ποινικοποιεί την μετάδοση πληροφοριών με ξένες κυβερνήσεις!

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προειδοποίησε τον Λευκό Οίκο στα τέλη Ιανουαρίου ότι ο Φλυν είχε παραπλανήσει τον Pence αρνούμενος ότι είχε συζητήσει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με τον πρέσβη Sergei Kislyak, μια παράνομη πράξη, είπε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Flynn όντως μίλησε για τις κυρώσεις με τον διπλωμάτη με τις κλήσεις να έχουν καταγραφεί από αξιωματούχους των Υπηρεσιών Πληροφοριών!

Αλλά ο Pence εμφανίστηκε στην τηλεόραση στα μέσα Ιανουαρίου και αρνήθηκε ότι ο Φλυν είχε συζητήσει με τους Ρώσους για τις κυρώσεις.

"O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, γνώριζε εδώ και εβδομάδες ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Michael Flynn, είχε παραπλανήσει τον Λευκό Οίκο για τις επαφές που είχε με τη Ρωσία αλλά δεν τον εξανάγκασε αμέσως σε παραίτηση" ανέφερε πηγή της κυβέρνησης. Γιατί αυτό;

"Ο Ν.Τραμπ είχε ενημερωθεί στα τέλη Ιανουαρίου ότι ο Μ.Φλυν είχε πει στον αντιπρόεδρο Mike Pence όλη την αλήθεια για τις συνομιλίες που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ο Ν.Τραμπ" είπε ο εκπρόσωπος  του Λευκού Οίκου Sean Spicer.

"Ο Pence έμαθε για τις "ατελείς πληροφορίες" που του έδωσε 0  Flynn όταν βγήκαν τα νέα στην επιφάνεια την περασμένη εβδομάδα" είπε ο  Mark Lotter.

O Δημοκρατικός Adam Schiff, τόνισε ότι ο Ν.Τραμπ καθαίρεσε τον Μ.Φλυν, επειδή τα ΜΜΕ τον στοχοποίησαν. Με λίγα λόγια για να γλιτώσει ο ίδιος ο Τραμ την καθαίρεση.

"Γνώριζαν εδώ και εβδομάδες ότι έλεγχε ψέμματα απλά τώρα δημοσιεύτηκε και προσπαθούν να το κουκουλώσουν" τόνισε ο  Schiff στο MSNBC.

Το FBI είχε ανακρίνει τον Φλυν για τις συζητήσεις του με τον Ρώσο πρέσβη με τον Spicer να τονίζει ότι η κυβέρνηση πίστευε ότι δεν υπήρχε νομικό πρόβλημα για τις συζητήσεις του Φλυν με τον Kislyak, αλλά πρόβλημα "εμπιστοσύνης".

Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται όπως είπε ο Spicer όταν ο Φλυν άρχιζε να παραδέχεται για πρώτη φορά ότι δεν ήταν 100%  σίγουρος ότι είχε συζητήσει τις κυρώσεις με τον Kislyak.

Ο Spicer είπε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθούσε να ειδοποιήσει το Λευκό Οίκο για περίεργες χρηματοδοτήσεις που εμφανίστηκαν στους λογαριασμούς του Φλυν!

"Το Συμβούλιο του Λευκού Οίκου ενημέρωσε τον πρόεδρο αμέσως. Ο πρόεδρος τους ζήτησε να προχωρήσουν σε έρευνα για το αν υπήρχε νομικό πρόβλημα" είπε ο  Spicer τονίζοντας ξανά πως υπήρχε "ζήτημα εμπιστοσύνης".

Στο στόχαστρο του FBI έχει μπει ο επιχειρηματίας και πρώην σύμβουλος πολιτικής του Μ.Φλυν, Carter Page, και ο υποστηρικτής του Ν.Τραμπ και GOP operative, Roger Stone. 

Όλοι αρνούνται πάντως την συμμετοχή τους σε συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους.

Το FBI όμως αναλύει και τις πληροφορίες που παρέδωσε πρώην Βρετανός κατάσκοπος, ο Christopher Steele.

Ο Βρετανός ,πράκτορας της MI6 είχε πληροφορίες για το πώς οι Ρώσοι "κρατούσαν" τον Ν.Τραμπ.

Τέσσερις νυν και πρώην Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως είχαν υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες και είχαν εντοπίσει στοιχεία για επαναλαμβανόμενες επικοινωνίες τον προηγούμενο χρόνο την ίδια χρονική στιγμή που η Ρωσία "είχε ξεκινήσει την εκστρατεία επιρροής" των εκλογών στις ΗΠΑ!

Ήταν η ίδια χρονική περίοδος που ο Ν.Τραμπ είχε πει πως ο Β.Πούτιν έκανε μια αριστοτεχνική στρατηγική κίνηση με το να μην επιβάλλει κυρώσεις απέναντι στις ΗΠΑ όταν ο Μ.Ομπάμα είχε απελάσει τους διπλωμάτες από την Ουάσινγκτον.

Οι μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν ανησυχήσει από τις παραινέσεις του Ν.Τραμπ το προηγούμενο καλοκαίρι όταν ενθάρρυνες τους Ρώσους να χακάρουν τους λογαριασμούς της Χ.Κλίντον με τον Ν.Τραμπ να τονίζει αργότερα πως ήταν απλά "σαρκαστικός"!

Οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν τα ονόματα των συμβούλων του Ν.Τραμπ που είχαν δοσοληψίες με τους Ρώσους. Ανέφεραν μόνο τον Paul Manafort, πρώην υπεύθυνο της καμπάνιας του Ν.Τραμπ.

Όμως όπως γνωρίζουμε το FBI ελέγχει τον Roger Stone και τον πρώην σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής, Carter Page. 

Οι μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν στη διάθεση τους ταξιδιωτικά έγγραφα, τραπεζικούς λογαριασμούς, και συνεντεύξεις τους.

Η όλη ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται από την παράδοση των αναφορών του Βρετανού πράκτορα, Christopher Steele, ο οποίος περιείχε πληροφορίες και στοιχεία για τους συνεργάτες και τον ίδιο τον Ν.Τραμπ και τη σχέση τους με τη Ρωσία.

«Το Γουότεργκεϊτ είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο που έζησα μέχρι σήμερα ίσως» ανέφερε ο πρώην εκφωνητής ειδήσεων του CBS Νταν Ράδερ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Ήταν ό,τι πιο κοντινό σε μία εξουθενωτική συνταγματική κρίση, ίσως μέχρι τώρα», σημείωσε.

«Σε μία κλίμακα Αρμαγεδδώνα για την μορφή της κυβέρνησής μας, θα έβαζα στο Γουότεργκεϊτ 9». Και συμπλήρωσε: «Αυτό το σκάνδαλο με τη Ρωσία είναι σήμερα κάπου γύρω στο 5 ή 6, κατά τη γνώμη μου, αλλά κλιμακώνεται φαινομενικά ώρα με την ώρα».

Μια αναφορά τονίζει τα εξής: "Υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Προέδρου Ν.Τραμπ βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με τους Ρώσους".

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, σκοπεύουν να διαρρεύσουν συνομιλίες της κυβέρνησης Ν.Τραμπ, ώστε να καταστεί αδύνατη η συγκάλυψη της υπόθεσης.

Ένας ακόμη σύμβουλος του Ν.Τραμπ για τον οποίον έχουν βρεθεί στοιχεία εναντίον του είναι ο  Paul Manafort, διευθυντής της καμπάνιας του προέδρου των ΗΠΑ για αρκετούς μήνες το περασμένο καλοκαίρι.

Ποιος όμως είναι ο εν λόγω κύριος;

Ήταν σύμβουλος του πρώην Ουκρανού Προέδρου Viktor Yanukovych, τον οποίο υποστήριζε η Μόσχα!

Ο Manafort έχει αρνηθεί οποιαδήποτε  συνομιλία με Ρώσους αξιωματούχους:

"Δεν συνομίλησα ποτέ με αξιωματούχους των Ρωσικών Υπηρεσιών Πληροφοριών και δεν έχω αναμιχθεί σε οποιοδήποτε ζήτημα με την κυβέρνηση της Ρωσίας και τον Β.Πούτιν ή άλλα θέματα τα οποία βρίσκονται υπό έρευνα".

Ο Manafort εγκατέλειψε την καμπάνια του Ν.Τραμπ τον Αύγουστο μόλις έγιναν γνωστές οι δραστηριότητες του στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν κατηγορίες και για τον Carter Page, έναν άνθρωπο τον οποίο ο Ν.Τραμπ περιέγραψε ως σύμβουλο του και οοποίος φέρεται να είχεε επαφές με στρατηγούς του Β.Πούτιν!

Ο Page αρνείται τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας τες ως "σκουπίδια".

Η ιστορία συνεχίζεται...

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...