Κόσμος

Telegraph: «Οι Έλληνες παρουσιάζουν με κραυγαλέο τρόπο αντίγραφα των Γλυπτών του Παρθενώνα για να πείσουν τους Βρετανούς να τα επιστρέψουν»

Επισκέπτες στο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και το Μουσείο Μπενάκη «στέλνει» η Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα συμπεριέλαβε τα δύο μουσεία της Αθήνας στα πιο εντυπωσιακά σε όλο τον κόσμο και τα κατέταξε ανάμεσα στα 41 που πρέπει ο καθένας να επισκεφθεί πριν πεθάνει.

Παρόλα αυτά, δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό ένα σχόλιο που κάνει για το Μουσείο της Ακρόπολης και τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Σημειώνοντας ότι τα μισά εκθέματα είναι αντίγραφα, συνεχίζει: «Τα τμήματα που λείπουν αφαιρέθηκαν από τον Λόρδο Ελγιν το 1801 και είναι τώρα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Οι Ελληνες τα θέλουν πίσω εδώ και δεκαετίες και ελπίζουν ότι αυτή η κραυγαλέα παρουσίαση θα πείσει τελικά τους Βρετανούς να τα επιστρέψουν».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...