Αρχείο

SOS εξέπεμψε το Προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη - Οι Τούρκοι ετοιμάζουν πογκρόμ με αφορμή τα Ίμια και το ενωτικό δημοψήφισμα - Διπλωματικό επεισόδιο προ των πυλών

Nαυτικό επεισόδια στα Ίμια με ταυτόχρονη εκδήλωση επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή και το ενωτικό δημοψήφισμα στη Κύπρο είναι το σενάριο που μελετά η Τουρκία.  Πλέον η Άγκυρα επιδιώκει διπλωματικό επεισόδιο. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη σήμανε συναγερμό για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης επεισοδίων!  Φαίνεται ότι η ιστορία κάνει κύκλους και νέα "Σεπτεμβριανά" είναι προ των πυλών.

Το Προξενείο συστήνει την αποφυγή πολυσύχναστων χώρων, σταθμών και μέσων μαζικής μεταφοράς, τουριστικών σημείων, τις επόμενες ημέρες αλλά και την αποφυγή κίνησης πλησίον αστυνομικών, στρατιωτικών και άλλων κρατικών κτηρίων.

Πραγματική αιτία του πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 ήταν η εξέλιξη του Κυπριακού ζητήματος, η συγκυρία του οποίου μεθόδευσε την προβοκάτσια.

Και όμως αυτές τις ημέρες έχουμε ραγδαία επιδείνωση και σε αυτό το θέμα με αφορμή το ενωτικό δημοψήφισμα ο οποίο με νόμο θα τιμάται στα σχολεία.

Ακιντζί και Άγκυρα έχουν ήδη αντιδράσει...

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται το σκηνικό της έντασης στο Αιγαίο και στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Αυτή τη φορά οι πληροφορίες έρχονται από την τουρκική πλευρά σύμφωνα με τις οποίες τουρκικά πολεμικά πλοία βρέθηκαν και χθες σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια και, μάλιστα, τράβηξαν, φωτογραφίες από την κατάσταση στην περιοχή.

Το σχετικό υλικό δημοσιεύει η έγκριτη τουρκική εφημερίδα Μιλιγιέτ η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «15 μέρες μετά την επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ, Αρχηγού των Τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά, τα πολεμικά μας πλοία βρέθηκαν στην περιοχή για να την εποπτεύσουν».

Το κείμενο της Μιλιγιέτ αναφέρεται εκτενώς στις ελληνικές «παραβιάσεις» στην περιοχή και στις ελληνικές «παρενοχλήσεις» των τουρκικών πλοίων που έχουν βρεθεί στην περιοχή όλες αυτές τις μέρες.

«Μετά από τρεις μέρες που η Τουρκική ακτοφυλακή ανέστειλε τις περιπολίες της στα Ιμια λόγω φουρτούνας, τα πλοία βγήκαν στο Αιγαίο για περιπολία» κατέληγε το κείμενο, το οποίο συνόδευαν και οι ακόλουθες φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...