Κόσμος

H Ρωσία διαψεύδει δημοσίευμα των FT το οποίο την θέλει να έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση της Συρίας

Σε διάψευση μέσω ανάρτησης στο Twitter πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος των Financial Times προχώρησε τη Δευτέρα (27/2) το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καταγγέλλοντας το -κατά τα άλλα- έγκυρο και αξιόπιστο έντυπο για διασπορά Fake News (ψευδών ειδήσεων).

Το δημοσίευμα αναφερόταν στη Ρωσία και το αίτημά της προς τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη να επωμιστούν το κόστος ανοικοδόμησης της Συρίας, μετά τη λήξη του πολύχρονου εμφυλίου πολέμου και τη δράση των τζιχαντιστών.

«Μετά την επιβεβαίωση από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντανόφ και των πρεσβευτών των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, που έγιναν στις 8 Φεβρουαρίου 2017, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Financial Times πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ρωσική πλευρά δεν πρότεινε στη Ευρωπαϊκή Ένωση να προμηθεύσει τη Συρία με δεκάδες δισεκατομμυρίων για την ανοικοδόμησή της. Δυστυχώς, οι Financial Times ουδέποτε επικοινώνησαν με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας για ένα σχόλιο, πριν προβούν σε αυτή τη δημοσίευση», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...