Πολιτική

FT: Η Rotschild θα είναι ο νέος σύμβουλος της Ελλάδας για το χρέος

Η Ελλάδα σκοπεύει να ορίσει την Rotschild στην θέση της Lazard ως σύμβουλο για τα χρέη της την ώρα που η χώρα προσπαθεί να ξεπαγώσει τις διαπραγματεύσεις και να αποφύγει την χρεοκοπία, γράφουν οι FT.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν τον ορισμό της Rotschild πριν το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου το οποίο και έχει χαρακτηρισθεί ως η τελευταία προσπάθεια να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και δανειστών οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εκλογές στις χώρες τους.

Αν η Ελλάδα δεν πάρει φρέσκο χρήμα από τους δανειστές, δεν θα μπορέσει να κάνει τις πληρωμές των 7 δις αυτό τον Ιούλιο. Σύμφωνα με το σχέδιο η Rotschild θα παρέχει συμβουλές σχετικά με το ζήτημα του χρέους, θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και θα βοηθήσει την ελλάδα να βγει στις αγορές ομολόγων.

Η Rotschild αναμένεται να πάρει μπόνους αν η Ελλάδα βγει στις αγορές, είπαν στους FT άτομα με γνώση του θέματος. Η συμμετοχή της Lazard στην αναδιάρθρωση του χρέους το 2012 – τότε ήταν η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία – έδωσε κέρδη στην τράπεζα 25 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την Αθήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης