Αρχείο

EKTAKTO: Ζητάμε από την Α.Μέρκελ να ηρεμήσει την Τουρκία - Ρωσία και ΗΠΑ σφυρίζουν αδιάφορα - Έρχεται πολεμική εμπλοκή χωρίς δυνατότητα αποκλιμάκωσης!

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία Α.Τσίπρα με Α.Μέρκελ για την απίστευτη και πρωτοφανή τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο σήμερα. Τα ζόρια έζωσαν τον Α.Τσίπρα και πλέον είναι αντιμέτωπος με τις παθογένειες και ιδεολοψίες του κόμματος του και δυστυχώς μαζί με αυτόν και η χώρα την οποία και αυτός και οι προηγούμενοι την άφησαν ανοχύρωτη. Η χώρα την κρίσιμη στιγμή είναι μόνη χωρίς συμμαχίες...

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η έκτακτη συνομιλία αφορούσε την Τουρκία, το Κυπριακό,τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό, καθώς και για την ανάγκη η γείτονα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να τερματίσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Όπως έχει αναφέρει το pentapostagma.gr εδώ και ημέρες το "πράσινο φως" ή καλύτερα το "παράθυρο ευκαιρίας" για την Τουρκία είναι πλέον ορθάνοιχτο.

Οι λόγοι; Πολλοί.

ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία-Γερμανία και Βρετανία δεν πρόκειται να παρέμβουν σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική σύγκρουση.

Πρώτον, η Ρωσία με υπαιτιότητα του Κιέβου άνοιξε το μέτωπο στην Α.Ουκρανία. Από προχτές οι συγκρούσεις είναι σφοδρότατες. Ενώ πριν λίγο είχαμε ένα σκηνικό το οποίο μπορεί να αποτελέσει κομβικό σημείο... Η αλλαγή στάσης της Ρωσίας φάνηκε πεντακάθαρα στα δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου όπως προαναφέραμε.

Δεύτερον, οι ΗΠΑ είναι βυθισμένες σε εσωτερική σύγκρουση και έχουν άλλη ατζέντα, το Κουρδικό κράτος...

Τρίτον, ΕΕ είναι ανύπαρκτη και με πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Τέταρτον, η Τουρκία "δωροδόκησε" πρόσφατα την Βρετανία. Όπως ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, η βρετανική BAE Systerms θα συνεργαστεί με την τουρκική ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industries) στην κατασκευή ενός νέου τουρκικού μαχητικού τζετ, του TF-X.

Η συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία η βρετανική ΒΑΕ θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει σε συνεργασία με την Τουρκία, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την παραγγελία 250 επιπλέον αεροσκαφών τα επόμενα 20 χρόνια.

Τα συμβόλαια μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλά...

https://www.youtube.com/watch?v=8N2emEevCM8

https://www.youtube.com/watch?v=WwzpPEaJp2k

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ