Αρχείο

EKTAKTO! Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: "Στοχοποιήσαμε την Ελλάδα με βαλλιστικούς πυραύλους" - Υιοθετεί το προληπτικό πλήγμα η Άγκυρα - Νέο σοκ (βίντεο)


Σοκ προκαλεί η είδηση και το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το pentapostagma.gr με τον σύμβουλο του Ρ.Τ.Ερντογάν να αποκαλύπτει πως η Τουρκία έχει στοχοποιήσει χώρες μέλη της ΕΕ προφανώς εννοεί την Ελλάδα, με βαλλιστικά συστήματα! Πρόκειται για πολύ σοβαρή δήλωση καθώς ο στενός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως η Τουρκία εργάζεται μυστικά πάνω σε πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων!

Δεν νομίζουμε πως ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερτογάν εννοεί την παρούσα στιγμή άλλη χώρα εντός της ΕΕ εκτός από την Ελλάδα.

Τα βαλλιστικά συστήματα στοχοποιούν αεροδρόμια, βάσεις, ναυστάθμους κτλ, με στόχο την πλήρη διάλυση των αμυντικών υποδομών ενός κράτους σε περίοδο πολέμου.

Φαίνεται ότι η Άγκυρα αλλάζει την στρατηγική της, υιοθετεί στρατηγική πρώτου πλήγματος και εκμεταλλεύεται την πλήρη εξοπλιστική ανυπαρξία της Ελλάδας...

Ο Γιγίτ Μπουλούτ, προφανώς αναφέρεται στα βαλλιστικά συστήματα Yildirim-1/-2 ακτίνας δράσης μέχρι 500 χλμ. ανάλογα με το βάρος της κεφαλής που φέρουν.

Ο Yıldırım-1 έχει βεληνεκές 150 χλμ, ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις αυτού που παρουσιάστηκαν λίγο αργότερα έχουν βεληνεκές 300 χλμ (Yıldırım-2) και 900 χλμ (Yıldırım-3) αντίστοιχα.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/827795948600430592

Οι δηλώσεις έγιναν στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT.

Η δήλωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του pentapostagma.gr (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ) ότι το υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανικών (SSM) της Τουρκίας είχε αναθέσει στις 23 Νοεμβρίου 2009 στην κρατική εταιρεία Roketsan την ανάπτυξη και παραγωγή του βαλλιστικού βλήματος Β (BORA)!

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στο ινστιτούτο επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας (TUBITAK) να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία  αντιπυραυλικής ασπίδας μεγάλου βεληνεκούς που να μπορεί να φθάνει ως και τα 2.500 χιλιόμετρα.

Το σχέδιο τιτλοφορείται ως «Bora Weapon System» και αφορά σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς με ανάδοχο την εταιρεία Roketsan.

Ο Μπουλούτ είπε επίσης ότι "η Τουρκία είναι σε ποσοστό 70% ανεξάρτητη όσον αφορά στην αμυντική της τεχνολογία"!

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε εξοργίσει τους Κύπριους λέγοντας ότι η Κύπρος είναι τουρκική και πως για αυτήν έχουν δώσει το αίμα τους «πολλοί ήρωες».

«Πώς πήραμε πίσω την Κύπρο; Με το αίμα που έχυσαν οι ήρωές μας την πήραμε. Εάν κάποια χώρα της Ε.Ε. θέλει να πάρει την Κύπρο και δεχθεί να πληρώσει το ίδιο τίμημα, ιδού, εκεί είναι η Κύπρος, ας πάει.

»Εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο, την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων μας, τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα.

»Μην εμπιστεύεστε ούτε τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ούτε τη λογική της βασίλισσας, ούτε τα παιχνίδια της Ε.Ε., ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που στέγασε τους τρομοκράτες, ούτε εκείνους που αναθρέψαμε στην Τουρκία.

»Κάθε εκατοστό της Κύπρου που ποτίστηκε με το αίμα ηρώων θα το δώσουμε μόνο με αντάλλαγμα αίμα» είχε δηλώσει, με το σύνηθες προκλητικό ύφος του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...