Κόσμος

Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση του Ν.Τραμπ με τα ΜΜΕ - Δεν θα πάει στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών Λ.Οίκου

Εν μέσω της σφοδρής αντιπαράθεσης του Ντόναλντ Τραμπ με τα ΜΜΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στο ετήσιο δείπνο της Ενωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου.

Το δείπνο αποτελεί μία παραδοσιακή συνάντηση του προέδρου με δημοσιογράφους και διάσημους, ενώ συνήθως σε αυτό επικρατεί χαλαρό και χιουμοριστικό κλίμα.

«Δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο της Ενωσης των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φέτος», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter, ευχόμενος «όλοι να περάσουν ένα ωραίο βράδυ». Το δείπνο παρατεθεί την 29η Απριλίου στην Ουάσινγκτον και θα είναι η πρώτη φορά που θα απουσιάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά από 36 χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 1981, όταν ο Ρήγκαν ανάρρωνε από την απόπειρα δολοφονίας.

Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg και το περιοδικό New Yorker, που συνήθως υποστηρίζουν την εκδήλωση και κάνουν ακριβά πάρτι μετά το δείπνο, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν τίποτα τέτοιο φέτος.

Η κίνηση αυτή του Τραμπ έρχεται μετά τον αποκλεισμό πολλών μεγάλων ΜΜΕ από την καθιερωμένη  από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ