Αρχείο

Σιδηρούν παραπέτασμα Νο 2 - Αναπόφευκτος ο παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος - Θα είναι αυτό το τέλος του κόσμου;

Νέα ακλόνητα στοιχεία έχουν στην κατοχή τους Βρετανοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές, οι οποίοι μιλούν για χάσμα που έχει δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ τονίζουν ότι ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος .

Στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες προβλέπουν ότι μέσα στο 2017 θα δούμε το πρόσωπο της γης εντελώς «μεταλλαγμένο» από τις τρέχουσες εντάσεις οι οποίες τελικά θα «εκραγούν».

Οι σχέσεις μεταξύ των υπερδυνάμεων του κόσμου είναι σήμερα στη πιο επισφαλή κατάσταση τους τα τελευταία χρόνια, ενώ ανθρωπιστικές και φυσικές  καταστροφές απειλούν την ανθρωπότητα.

Αλλά πριν εξαπολυθεί ο πρώτος πύραυλος , ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα έχει τοποθετηθεί για  ακόμα μια φορά σε όλο τον κόσμο.

Αυτό ήταν το όνομα που δόθηκε στο  χάσμα που αναπτύχθηκε μεταξύ της ανατολικής Ευρώπης και της δυτικής Ευρώπης και των διαφορών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων πολιτειών, από τα χείλια του Ουίνστον Τσώρτσιλ .

Από το 1945 και μετά, αυτό το παραπέτασμα «οριοθέτησε» τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» με την απειλή του πυρηνικού πολέμου να είναι πάντα παρούσα.

Για μια ακόμη φορά, η διαφαινόμενη απειλή της χρήσης όπλων που θα καταστρέψει ολόκληρες ηπείρους είναι και πάλι στο προσκήνιο , εκτιμούν Βρετανοί εμπειρογνώμονες .

«Ζούμε σε ταραγμένους καιρούς. Ο Τραμπ έχει τα κλειδιά για τα πυρηνικά όπλα, και θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει εφόσον το έκρινε κατάλληλο . Ο Πούτιν έχει κυριαρχήσει στην Ανατολή, ενώ η ακροδεξιά είναι σε άνοδο στην Ευρώπη και ο  Κιμ Γιονγκ-Ουν  αναπτύσσει τα δικά του πυρηνικά όπλα . Θα είναι αυτό το τέλος του κόσμου;», αναφέρει Βρετανός ειδικός αμυντικός αναλυτής.

Πριν από την ορκωμοσία του, ο Ν.Τραμπ ρώτησε έναν εμπειρογνώμονα ασφάλειας τρεις φορές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, γιατί οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν  πυρηνικά όπλα .

Οι ίδιοι ειδικοί κατηγορούν τον Τραμπ  ότι όλες οι δράσεις  για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, έχουν ανασταλεί  μόνιμα .

Η πολιτική Τραμπ  για την αλλαγή του κλίματος και η στάση του για την χρήση υπέρ-πυρηνικών  όπλων σε συνδυασμό με μια επιθετική εξωτερική πολιτική θα μπορούσαν να σημάνουν  το τέλος του κόσμου.

Ο συριακός  εμφύλιος πόλεμος από την άλλη πλευρά και η ουκρανική κρίση  τοποθετούν  μια σύνθετη ομάδα δυνάμεων  σε σύγκρουση η μία με την άλλη .

Υπενθυμίζεται ότι σε μαζικό συλλαλητήριο που έλαβε  χώρα στην πλατεία Κιμ Ιλ Σούνγκ  στην Πιονγιάνγκ, ο  Κιμ Γιονγκ-Ούν  υποσχέθηκε να δοκιμάσει ένα βαλλιστικό πύραυλο, με βεληνεκές που έφθανε στις ΗΠΑ μέσα στο 2017.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν πριν ένα μήνα κατηγόρησε την Μόσχα ότι έκανε κυβερνοπόλεμο κατά την διάρκεια των εκλογών στις ΗΠΑ ονοματίζοντας την    ως « πράξη πολέμου».

Ο Molly K. McKew, ένας πρώην σύμβουλος του προέδρου της Γεωργίας και της Μολδαβίας , ισχυρίστηκε πως ούτε ο Μπαράκ Ομπάμα, ούτε ο νέος πρόεδρος  των ΗΠΑ Ν.Τραμπ δεν συνειδητοποιούν  ότι  η «Δύση είναι ήδη σε πόλεμο».

«Αυτό που και οι δύο πρόεδροι δεν κατανοούν και συνειδητοποιούν είναι ότι η δύση είναι ήδη σε πόλεμο, είτε το θέλουν είτε  όχι», έγραψε ο   McKew στο περιοδικό Politico.

«Το ερώτημα που έχουμε μπροστά μας είναι αν ο Τραμπ  θα βοηθήσει τους στόχους του Κρεμλίνου με την αντι-παγκοσμιοποίηση  και την αντινατοϊκή  ρητορική του , είτε θα δούμε καθαρά το τέλος της παλαιάς τάξης με έναν πόλεμο στο οποίο θα επικρατήσει  το συγκρουσιακό  πνεύμα», κατέληξε ο McKew.

Η νέα τάξη πραγμάτων δέχθηκε ξαφνικά πολλά και απανωτά κτυπήματα σε όλο τον κόσμο , ενώ η ίδια είχε κανονίσει εδώ και δεκαετίες τα πάντα.

Οι ηγέτες των σκοτεινών οργανώσεων είχαν «φυτέψει» παντού τους «δικούς τους» ανθρώπους  καταλαμβάνοντας μια σειρά από καίρια πόστα.

Τα είχαν όλα όλα έτοιμα αλλά ξέχασαν ότι δεν κάνουν ούτε αυτοί κουμάντο αλλά "άλλος" από πολύ ψηλά.

Ο λαός ή καλύτερα οι λαοί άρχισαν να ξυπνάνε και αυτό θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή τους.

Παρόλα αυτά όμως ένας παγκόσμιος πόλεμος ενδεχομένως να μην αποφευχθεί, αλλά   ίσως «ξεκαθαρίσει» πολλά και πολλούς στον πλανήτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές