Υγεία

Ρίξτε την αρτηριακή σας πίεση χωρίς φάρμακα

Υπάρχουν τρόποι να ρίξετε την αρτηριακή σας πίεση χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ…. Δείτε ποιοι είναι!

Αυξήστε το περπάτημα στην καθημερινότητά σας

Σύμφωνα με έρευνες, οι υπερτασικοί που καθιέρωσαν το περπάτημα με έντονο ρυθμό για τουλάχιστον 30 λεπτά τη φορά, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, μείωσαν αποδεδειγμένα την πίεσή τους 2 με 3 βαθμούς. Ο λόγος είναι ότι η άσκηση βοηθάει την καρδιά να αξιοποιήσει καλύτερα το οξυγόνο, έτσι ώστε να μην ζορίζεται όταν αντλεί αίμα κι αυτό μπορείτε να το πετύχετε με διάφορες καρδιαγγειακές ασκήσεις (περπάτημα, τζόκινγκ, αεροβική, ποδήλατο, κολύμπι κ.λπ). Δοκιμάστε να αυξήσετε σταδιακά την ταχύτητά σας ή την απόσταση που διανύετε, μέσα στα ανεκτά για εσάς όρια.

Πάρτε βαθιές ανάσες

Η αναπνοή που χαρακτηρίζεται από αργό ρυθμό και βαθιές ανάσες και οι διάφορες πρακτικές όπως η γιόγκα και το τάι τσι, καταφέρνουν να μειώσουν τις ορμόνες του στρες, οι οποίες ανεβάζουν τη ρενίνη, ένα ένζυμο που παράγεται στα νεφρά και μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Δοκιμάστε το για 5 λεπτά το πρωί και 5 το βράδυ: εισπνεύστε βαθιά με αργό ρυθμό κι έπειτα, με την εκπνοή, απελευθερώστε όλη σας την ένταση.

Αυξήστε το κάλιο στη διατροφή σας

Τα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε κάλιο παίζουν σημαντικό ρόλο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μείωσης της αρτηριακής πίεσης. Στόχος σας πρέπει να είναι η αύξηση των επιπέδων καλίου στη διατροφή σας, έτσι ώστε να φτάνουν τα 2000 με 4000 mg την ημέρα κι αυτό θα το πετύχετε με την κατανάλωση γλυκοπατάτας, ντομάτας, μπανάνας, αποξηραμένων φρούτων, σταφίδων, αρακά, χυμού πορτοκαλιού κ.ά.

Φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα

Τα φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά) που βρίσκουμε στη μαύρη σοκολάτα κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία πιο ελαστικά. Μάλιστα, σε μελέτη έχει αποδειχτεί ότι το 18% των ασθενών που έτρωγαν καθημερινά λίγη μαύρη σοκολάτα, παρουσίασαν μείωση στην αρτηριακή τους πίεση, γι’ αυτό έχετε ένα παραπάνω λόγο να τη βάλετε στη διατροφή σας – απλώς προσέξτε να περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο και να μην ξεπερνάτε τα 20 γραμμάρια καθημερινά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...