Ελληνοτουρκικά

Προκλητικός ο Τούρκος κομάντο που ανέβηκε στα Ίμια: «Να δείξουμε στην Ελλάδα ότι είναι δικά μας τα νησιά! Η περίεργη δήλωση για την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου του ΠΝ (video)

Προκαλεί ο Τούρκος κομάντο Αλί Τουρκσέν, που ανέβηκε στα Ίμια. Όταν πήρε διαταγή να ανέβει στα Ίμια για να αλλάξει την ελληνική σημαία με την τουρκική πριν από 21 χρόνια ήταν τριάντα ενός ετών.

Εκμυστηρεύεται ότι δεν ήθελε να γίνει πόλεμος εκείνο το βράδυ καθώς οι δύο χώρες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ειρηνικά το Αιγαίο. «Επομένως εκείνο το βράδυ μπορούσε να ξεσπάσει πόλεμος αλλά προκαλεί χαρά το γεγονός ότι δεν ρίχτηκε ούτε μία σφαίρα», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Θυμάται ότι το ελληνικό ελικόπτερο με τους τρείς Έλληνες αξιωματικούς πέρασε από πάνω του. «Ασφαλώς εκείνο το βράδυ έπεσε ένα ελικόπτερο ελληνικό και μέσα υπήρχαν δύο πιλότοι κι ένας αξιωματικός. Πέρασαν πολύ κοντά από πάνω μας, τους είδαμε. Σκέφτηκα ότι μπορεί να βγουν στρατιώτες από εκεί αλλά δεν μας παρενόχλησαν».

«Και που πήγε εκεί ο αρχηγός τι έγινε; Έδειξε την παρουσία της Τουρκίας εκεί; Εγώ δεν κατάλαβα τη στάση του και δεν την βρήκα πολύ κατάλληλη. Αν θέλετε να δώσετε μήνυμα στην Ελλάδα πηγαίνετε σε μία άδεια βραχονησίδα πείτε εδώ είναι τουρκικό και όχι ελληνικό έδαφος, κάντε εγκαταστάσεις εκεί».

Ο Τουρκσέν είχε φυλακιστεί όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Βαριοπούλα το 2010. Τότε, ο Γκιουλέν που ήταν σύμμαχος του Ερντογάν, είχε δώσει εντολή να φυλακιστούν αντίπαλοί του στρατιωτικοί οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης. Εν συνεχεία οι στρατιωτικοί αυτοί απελευθερώθηκαν από τον Ερντογάν.

Δείτε το βίντεο:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=20J0RwUwv6Y

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης