Κόσμος

Πολίτες από την Γερμανία ζητούν...πρόσφυγες από την Ελλάδα

Στο επίκεντρο των σχολίων του γερμανικού Τύπου βρίσκεται η σύλληψη του Ντενίζ Γιουτζέλ, ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Stuttgarter-Zeitung που αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή στη Γερμανία υπάρχουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πολιτών για μεταφορά προσφύγων από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσιεύει ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται σε πρωτοβουλίες πολιτών σε διάφορες γερμανικές πόλεις που στόχο έχουν να μειώσουν τον αριθμό των προσφύγων στην Ελλάδα και να τους δεχθούν στις περιοχές τους.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η πρωτοβουλία από το Όσναμπρυκ με την επωνυμία «50 από την Ειδομένη» μάχεται ώστε να υλοποιηθεί η ευρωπαϊκή υποχρέωση για κατανομή των προσφύγων.

«Η πρωτοβουλία ιδρύθηκε για να πάρει 50 πρόσφυγες που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες στον ελληνικό καταυλισμό και να τους προσφέρει μια ζωή στο Όσναμπρικ. Ο δήμος στηρίζει την πρωτοβουλία…Το Όσναμπρικ δεν είναι η μοναδική γερμανική πόλη. Παρόμοιες πρωτοβουλίες οργανώθηκαν παλαιότερα αλλά ενεργοποιούνται και πάλι τώρα διότι η κυβέρνηση στο Βερολίνο έχει στόχο να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων».

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι τέτοιες δραστηριότητες υπάρχουν σε Βερολίνο, Ντάρμσταντ, Έσεν, Αμβούργο, Γκέτινγκεν, Μάιντζ, Πότσνταμ, Βόλφσμπουργκ και Βούπερταλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ