Πολιτική

Ο Σόιμπλε είναι ο «νεκροθάφτης» της Ελλάδος...

Ο Gianni Pittella, επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντέδρασε στις δηλώσεις του  Γερμανού  υπουργού  Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τις οποίες  η Ελλάδα θα πρέπει να αποσυρθεί  από την ευρωζώνη, αν αποτύχει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της διάσωσης της.

« Στον Σόιμπλε αρέσει να παίζει με τη φωτιά όταν αφορά την Ελλάδα. Η Αθήνα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Τώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, και να ολοκληρώσουν την τρέχουσα επανεξέταση διάσωσης και να χορηγήσουν  μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε ο  Pittella στην γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

«Όπως πάντα ο Σόιμπλε προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα για να κερδίσει πόντους στην εγχώρια πολιτική σκηνή της Γερμανίας. Αυτό είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο.  Ειδικά με φόντο τις φραστικές επιθέσεις Τραμπ για την Ευρώπη», δήλωσε ο ίδιος.

Επίσης η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ως ένα μπλοκ ενωμένο, και κάλεσε τα μέλη της ζώνης του ευρώ να ικανοποιήσουν τις κοινές δεσμεύσεις τους.

«Για μένα δεν είναι θέμα  οι δύο ταχύτητες εντός της ευρωζώνης», είπε η Μέρκελ. «Η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Και ό,τι έχουμε συμφωνήσει στο εξής θα πρέπει να πραγματοποιείται  από κοινού από όλα τα κράτη μέλη του ευρώ», κατέληξε .

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριζε μέχρι τώρα ευχαρίστως ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι σχεδόν  ειλημμένη απόφαση του Eurogroup . Μετά  προαναγγέλλει ότι χωρίς το ΔΝΤ το ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει τελειώσει, ευρισκόμενος γενικώς σε σύγχυση.

Αυτό ακόμα  σημαίνει πολλά. Διότι η διένεξη αυτή θα κρατήσει έως τις γερμανικές εθνικές εκλογές,  τις οποίες θα τις χάσει μαζί με την Μέρκελ πανηγυρικά, ενώ την ίδια στιγμή θα αλλάξουν τα πάντα σε Γαλλία, Ολλανδία αλλά και αλλού .

Η ουσία όμως είναι αλλού. Η Ελλάδα στα γερμανικά σχέδια προορίζονταν εδώ και πολλά χρόνια να γίνει η «αποικία» του Βερολίνου , το οποίο εποφθαλμιά την θέση της χώρας μας , τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές , και γενικά την στρατηγική θέση μας στην ΝΑ Ευρώπη.

Με τα μνημόνια και τα αλλεπάλληλα δάνεια που έχουν χρεώσει την χώρα μας, τους δίνεται μια σπάνια ευκαιρία,  μια φορά στα 100 χρόνια,  να υλοποιήσουν το σχέδιο τους, το οποίο απεργάζονται από το μακρινό 1910, όταν ο Γερμανός αυτοκράτορας Γουλιέλμος επισκέπτονταν την Κέρκυρα σαν να ήταν το «σπίτι του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...