Ελληνοτουρκικά

Ο Ρ Τ. Ερντογάν ''οπλοποιεί'' το προσφυγικό - Πραξικοπηματίες περνάνε στην Ελλάδα υποδυόμενοι τους Σύρους

Ο τουρκικός τύπος αναφέρεται σήμερα για ένα μεγάλο κύμα γκιουλενιστών ή αντιφρονούντων,  φυγάδων που φεύγουν σωρηδόν  από το «παράδεισο» που έχει φτιάξει ο Ερντογάν για χιλιάδες πολίτες της χώρας αυτής.

Το τουρκικό δημοσίευμα τονίζει ότι το επόμενο διάστημα μέχρι την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος επίκειται μεγάλο κύμα  Τούρκων «προσφύγων», που θέλουν να ζήσουν σε  άλλη χώρα,  και όχι στην χώρα που μεγάλωσαν , ελέω Ερντογάν και του φασιστικού τύπου πολιτεύματος  που έχει εγκαθιδρύσει  ο ίδιος,  με συνεχείς διωγμούς βασανιστήρια και πολλά άλλα.   

Εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης FETO, που προσπαθούν να ξεφύγουν από την Τουρκία συγκεντρώνονται στα χωριά Subaşı, Kadıdondurma, Karayusuflu και SEREM στη βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης, προκειμένου να περάσουν στο Σουφλί και στα παρακείμενα χωριά στην Ελλάδα.

Αυτό αποτελεί το πιο  κοινό δρομολόγιο  που χρησιμοποιείται από Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Οι κάτοικοι του χωριού Subaşı, το οποίο βρίσκεται απέναντι από Σουφλί, περιγράφουν τις μεθόδους  που χρησιμοποιούνται από τους λαθρέμπορους με την προϋπόθεση ότι δεν θα αναφερθεί  το όνομά τους, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, εκείνους που επιδιώκουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, οι υποψήφιοι φυγάδες  αναμένουν μέσα στα δάση ανάμεσα στα χωριά μέχρι να πέσει το βράδυ.

Στη συνέχεια περνούν μέσα από αρδευτικά κανάλια, προκειμένου να περάσουν τον ποταμό Έβρο περίπου 1.000 ή 1.500 μέτρα μακριά.

Δύο λαθρέμποροι διαχωρίζουν τους φυγάδες σε ομάδες των πέντε έως 15 ατόμων , ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους, ενώ ένας από τους λαθρεμπόρους δένει  το σκάφος σε  δέντρο κοντά στο ποτάμι. Μετά την άφιξη των φυγάδων στην Ελλάδα, ο λαθρέμπορος στην Αδριανούπολη τραβά τη βάρκα πίσω με ένα σχοινί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους κατοίκους των τουρκικών χωριών , τα ύποπτα μέλη της οργάνωσης Feto έχουν βρει έναν τρόπο να περάσουν στην Ελλάδα παρά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην περιοχή.

Οι ύποπτοι πραξικόπημα μένουν σε ασφαλή σπίτια έως την ημέρα που αναχωρούν για την  Ελλάδα.

Η διασπορά των φυγάδων στην Ευρώπη συντονίζεται από αυτά τα σπίτια, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Κομοτηνής  στην Ελλάδα. !!

Μιλώντας στην εφημερίδα Hürriyet, ένας οδηγός-λαθρέμπορας  ο οποίος έχει γνώση για το θέμα είπε ότι κανείς χωρίς άδεια δεν μπορεί  να εισέλθει στις περιοχές  μεταξύ των χωριών Subaşı και Kadıdondurma.

«Οι αγρότες και βοσκοί δεν μπορούν να εισέλθουν στον τομέα αυτό χωρίς άδεια», είπε ο ίδιος , ο οποίος ζήτησε ανωνυμία , προσθέτοντας ότι οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν μόνο φουσκωτά σκάφη.

Στο δρόμο, η αστυνομία ελέγχει τις ταυτότητες , ενώ ψάχνουν όλα τα  αυτοκίνητα σχολαστικά.

«Έχουν συλλάβει πολλά μέλη της οργάνωσης Feto με ταυτότητες σε αυτούς τους ελέγχους. », δήλωσε ένας Τούρκος αστυνομικός είπε εφημερίδα Hürriyet.

Το πλάτος του ποταμού Έβρου είναι μόνο 50 έως 100 μέτρα  και έτσι μπορούν να ξεφύγουν από εδώ μασκαρεμένοι  σε Σύροι πρόσφυγες.

Είναι αδύνατο να τους διακρίνουν από τους πρόσφυγες από τη Συρία, επειδή ντύνονται παρόμοια με αυτούς . Οι άνδρες μεγαλώνουν γενειάδες τους και οι γυναίκες ντύνονται σαν τους Άραβες. Σίγουρα απέχουν από το να μιλούν τουρκικά και παραμένουν σιωπηλοί.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πέρασαν και οι δύο Τούρκοι κομάντος της επίλεκτης  δύναμης «Bordo Bereli» στην χώρα μας για να σωθούν σε μια υπόθεση η οποία δεν έχει «διευκρινιστεί» ακόμη από τις ελληνικές αρχές.  

Η τουρκική αστυνομία και η χωροφυλακή είναι  σε επαγρύπνηση τις τελευταίες έξι εβδομάδες, χτενίζοντας την περιοχή αυτή .

Η ουσία όμως είναι ότι η χώρα μας αποτελεί «παράδεισο», δημοκρατίας και ευνομίας για χιλιάδες Τούρκους αντιφρονούντες και όχι γκιουλενιστές , οι οποίοι θα βρουν χιλιάδες τρόπους  για να περάσουν «απέναντι».

Αυτή Τουρκία που «κατασκευάζει» ο Σουλτάνος Ερντογάν δεν έχει ούτε παρόν και φυσικά ούτε μέλλον.

Tην ίδια στιγμή, περισσότεροι από 21.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα και χρειάζονται διεθνή προστασία, αναφέρουν στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό τύπο με σκοπό την κατασυκοφάντηση της Ελλάδος και την ανάδειξη της Τουρκίας .

Στην ουσία οι Τούρκοι μας «παίρνουν μέτρα» για να μας αποστείλουν καραβάνια προσφύγων και παράνομων μεταναστών στις ελληνικές ακτές η Τουρκία, μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από τον Άρειο Πάγο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του είχε «υποσχεθεί» την έκδοση των οκτώ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μελβούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως η Άγκυρα εξετάζει όλα τα μέτρα που μπορεί να λάβει, μεταξύ αυτών και την ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών με την Ελλάδα.

Η  υπηρεσία ασύλου στην Ελλάδα άρχισε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2013, και έχει χορηγήσει  σε περισσότερους από 7.500 πρόσφυγες άσυλο στη χώρα, γράφει το  τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou επικαλούμενο το υπουργείο μετανάστευσης  και τονίζοντας ότι 1.200 πρόσφυγες έχουν λάβει  επικουρική προστασία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει δώσει  άσυλο σε άτομα από 68 χώρες. Περισσότεροι από 5.000 ήταν από τη Συρία, ενώ μόλις πάνω από 1.100 ήταν από το Αφγανιστάν.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που επιλέγει την ανατολική  διαδρομή για την ΕΕ μέσω της Τουρκίας και  Ελλάδος, ο αριθμός των κατόχων ασύλου  αυξήθηκε. Το 2013, η Ελλάδα αποδέχθηκε 229 αιτήσεις, αλλά από το 2015 χορήγησε άσυλο σε περισσότερους από 3.600 ανθρώπους.

Μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων τον Μάρτιο του 2016, ο αριθμός μειώθηκε σε περίπου 2.500.

Οι περισσότεροι από εκείνους στους οποίους χορηγείται άσυλο σε πρώτο βαθμό από το 2013 ήταν ηλικίας 18 έως 34 και αφορούσε 2.000  παιδιά.

"Περισσότεροι από 62.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν σήμερα εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία. Ωστόσο, παραμένει ασαφές σε πόσους από αυτούς έχει  εφαρμοστεί στην πραγματικότητα διεθνή προστασία", τονίζει Τούρκος ειδικός .

Ο Ερντογαν απειλεί να  μας στείλει πρόσφυγες σε αντίποινα . Η  ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου δήλωσε πως «τέτοιου είδους απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν» και πως «θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι στις ευρωπαϊκές χώρες η δικαιοσύνη δεν παίρνει γραμμή από την κυβέρνηση.

Οι Τούρκοι μας απειλούν σε ξηρά , αέρα και θάλασσα ενώ στην ίδια την χώρα τους επικρατεί το χάος . Είναι πολύ «βολική» για αυτούς  η Ελλάδα για να λύσουν όλα τα προβλήματα τους τα οποία είναι αρκετά για να διαλύσουν την χώρα .

Μόνο που είναι η εποχή της «σφαλιάρας» για τους Τούρκους,  αρχής γενομένης από την Συρία, το Ιράκ, την Αρμενία,…..και τέλος  την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...