Πνευματικά ωφέλιμα

Ο Μόρφου Νεόφυτος: Στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει συνεχής μετάνοια που γεννά αγίους

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου στην ομιλία του αναφέρει τη διαπίστωση που είχε μετά την συμμετοχή του στη Σύνοδο της Κρήτης το περασμένο καλοκαίρι. Πιο αναλυτικά ο Πανιερώτατος επισημαίνει ότι στις μέρες υπάρχει σύγχυση με την ορθή ερμηνεία των δογμάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς λείπει το βίωμα από την ζωή των Ορθοδόξων Χριστιανών. Λείπει η εμπειρική θεολογία η οποία είναι η βάση για την ορθή ερμηνεία των δογμάτων της Ορθόδοξου Εκκλησίας.

Από την άλλη μεριά υπάρχει αμηχανία όταν ερχόμαστε «αντιμέτωποι» είτε με Ορθοδόξους είτε με ετεροδόξους οι οποίοι μας ζητούν έναν αυθεντικό λόγο, έναν λόγο βιωματικό, έναν λόγο εμπειρικό ο οποίος θα είναι ικανός να τους δώσει την Αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην καρδιά τους.

Ο Πανιερώτατος κλείνει λέγοντας ότι «στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει μια συνέχεια, μια ροή Άγιο Πνευματική, η ίδια η Αγία Τριάδα και μία συνεχής μετάνοια που γεννά αγίους όπως αυτούς της συγχρόνους εποχής μας». Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τονίζεται και να αναφέρεται έντονα στις ημέρες μας η σύγχρονη αγιότητα. Αυτή είναι το παράδειγμα και ο οδοδείκτης για τον σύγχρονο κόσμο. Αυτή η αγιότητα είναι που θα πρέπει να μιμηθεί ο σύγχρονος άνθρωπος προκειμένου να θεραπευθεί από τα πάθη που του δημιουργούν ψυχικά, σωματικά αλλά και πνευματικά προβλήματα.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ιερά Μητρόπολης Λεμεσού με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης, ένας σύγχρονος Καππαδόκης Θεολόγος και σύγχρονοι εμπειρικοί Θεολόγοι».

https://www.youtube.com/watch?v=z_9vFDLzZRE

Πηγή Video: Ομιλίες Μητροπολίτη Μόρφου
Παραγωγή Video: RumOrthodox
Επεξεργασία & Επιλογή: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ