Αρχείο

Toυρκικές επιθετικές κινήσεις σε Ίμια και Φαρμακονήσι - Το navigation SUV γνωστής εταιρείας γράφει το Αιγαίο στα τούρκικα... - Εσπευσμένα στα Φυλάκια Παναγιάς και Οινουσσών ο Α/ΓΕΣ


Κλιμακώνει η Άγκυρα συνεχώς, καθώς πλοίο του ναυτικού της Τουρκίας προερχόμενο από το Κουσάντασι, προσέγγισε το Φαρμακονήσι στα πλαίσια «καθιερωμένης ναυτικής άσκησης ύστερα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου» ανακοίνωσαν πριν λίγο τα τουρκικά ΜΜΕ συντηρώντας το κλίμα επιθετικότητας και έντασης. Όμως ο εχθρός είναι και εντός των πυλών. Σύμφωνα με πληροφορίες  SUV μίας πολύ γνωστής μάρκας εμφάνιζε στο Navigation το “Αιγαίο Πέλαγος” ως “Ege Denizi” που είναι η ονομασία του στα Τούρκικα σε ένα ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο.

Σε κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο προχωρά η Τουρκία καθότι λίγες μόλις ώρες μετά την προκλητική κίνηση να βγάλει σκάφη στην περιοχή των Ιμίων, τα οποία σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «καταδίωκαν για ώρες, τα ελληνικά σκάφη, με τη συνδρομή του πλοίου Τουργκούτ-ρέι της ακτοφυλακής».

Τώρα και πάλι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ το ναυτικό της Τουρκίας εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποίησε αποστολή «αναγνώρισης και περιπολίας».

Οι καιροί είναι πονηροί για τέτοιου είδους αστοχίες από ελληνικές εταιρίες, και μάλιστα από τις πιο προβεβλημένες στην χώρα μας αναφέρει το carzine.gr. Και καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες αχρείαστες γκάφες σε εποχές που Τουρκική επιθετικότητα και η γενικότερη αναθεωρητική της στάση στο Αιγαίο κάνουν αυτού του είδους τις “λεπτομέρειες” να μετράνε ακόμα πιο πολύ.

Παράλληλα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ και συγκεκριμένα το Στρατηγείο του Σχηματισμού, καθώς και τα Φυλάκια Αγίας Ελένης, Οινουσσών και Παναγιάς σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα αποτροπής. Αλλά αποτροπή χωρίς χρήση όπλων όταν οι Τούρκοι κάνουν βολές εντός ΕΧΥ δεν υφίσταται πρακτικά.

Από το πρωί της Κυριακής ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρίσκεται ακριτικό νησί της Χίου. Το πρωί παραβρέθηκε στον μητροπολιτικό Ναό και παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο για τα θύματα του βομβαρδισμού του πλοίου του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού Wiril στις 7 Φεβρουαρίου 1944.

O Μητροπολίτης Χίου Μάρκος του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου προσκαλώντας τον στις 31 Μαρτίου στην Νήσο Παναγιά για την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου .

Ακολούθως, ο νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χίου για την τιμή που του έκανε τόνισε ότι είναι Χιώτης και ότι «οι Χιώτες μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί ο Ελληνικός Στρατός κάνει καλά την δουλεία του. Ο Ελληνικός Στρατός είναι δυνατός, ισχυρός και δεν είναι σε κρίση φυλάσσοντας από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη». Ακολούθως κλήρος και πιστοί τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο προς τιμή του...

Την ίδια στιγμή τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα Ίμια καθώς δεν περνάει ημέρα χωρίς οι Τούρκοι να προκαλέσουν. Όπως σας αναφέραμε και χτες νέα ένταση είχαμε στις βραχονησίδες Ίμια και στην ευρύτερη περιοχή ανοικτά της Αλικαρνασσού,  με τους Τούρκους να αναφέρουν παραβίαση από πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Οι νέο-οθωμανοί αναφέρουν ότι ελληνικό πλοίο που ευρίσκονταν στην περιοχή παραβίασε σαφέστατα την θαλάσσια περιοχή στις βραχονησίδες Ίμια, προκαλώντας σπάνιες στιγμές έντασης που σημειώθηκαν μεταξύ των ναυτικών μονάδων επιφανείας Τουρκίας και Ελλάδος .

Η τουρκική ακτοφυλακή με αριθμό πλοίων της πραγματοποιεί περιπολίες για  22 συνεχόμενες ημέρες μαζί με την ελληνική ακτοφυλακή.

Σήμερα τις  πρωινές ώρες,  ελληνικό περιπολικό σκάφος διήλθε μπροστά από τις βραχονησίδες Ίμια, οδηγώντας  στην εμφάνιση  μιας έντονης κινητικότητας στην περιοχή .

Αμέσως το τουρκικό σκάφος TCSG-72 , σύμφωνα πάντα με τον τουρκικό τύπο , κατευθύνθηκε προς την περιοχή και απαίτησε από το ελληνικό να αποχωρίσει από την περιοχή .

Το ελληνικό σκάφος δέχθηκε επαναλαμβανόμενες κλήσεις από  την  τουρκική Ακτοφυλακή σε μια ένταση που διήρκεσε  περίπου τρεις ώρες.

 Σε ενίσχυση τότε κινήθηκε η Κορβέτα Turgut reis αναγκάζοντας το ελληνικό πλοίο να αποχωρήσει. Την ίδια στιγμή τα τουρκικά περιπολικά είχαν γίνει δύο στο αριθμό, ενώ έκανε την εμφάνιση του και ένα φορτηγό πλοίο στην περιοχή.

Οι Τούρκοι δίνουν και νέα βίντεο στη δημοσιότητα από τα Ίμια

https://www.youtube.com/watch?v=EA02KJqxKT4https://twitter.com/yirmidorttv/status/833516871638929409

https://www.youtube.com/watch?v=1NqhSgoF7Yk

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...