Αρχείο

Οργή στην Ουάσινγκτον για τους τουρκικούς S-400 Triumf: Η συμφωνία έκλεισε, η Τουρκία τους αγόρασε - Αλλάζει η στρατιωτική ισορροπία στο Αιγαίο

"Αυτό όμως που συμβαίνει τώρα με την  Τουρκία, που είναι ένα από τα μακροβιότερα  μέλη  του ΝΑΤΟ, αποτελεί σκάνδαλο για το ίδιο το ΝΑΤΟ και για όλες τις δημοκρατικά εκλεγμένες χώρες μέλη της συμμαχίας, με την αγορά ρωσικών συστημάτων", δηλώνουν Αμερικανοί αμυντικοί αναλυτές σε μια πρώτη έκφραση δυσαρέσκειας για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 Triumf όπως είχαμε πρώτοι αποκαλύψει σήμερα στο άρθρο μας Άσχημα νέα για την Πολεμική Αεροπορία- H Τουρκία παραλαμβάνει τελικά S-400 Triumf! – Πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ;

Πηγές στον ρωσικό τύπο αναφέρουν ότι η αγορά έχει περατωθεί και απλά αναζητείται μία φόρμουλα για την αποδοχή από την Δύση της προμήθειας αυτής, προετοιμάζοντας τις  τουρκικές ανακοινώσεις ώστε να να μην χαλάσουν ακόμα πιο πολύ οι ήδη κακές  σχέσεις με την νέα αμερικανική κυβέρνηση .

Όπως σας ενημερώσαμε πρώτοι το πριν αρκετές ώρες, δεν σταματά πουθενά και σε κανέναν ο Σουλτάνος Ερντογάν , ο οποίος θέλει να εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις του με ότι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό «κυκλοφορεί» στην αγορά παγκοσμίως.

Τώρα οι νέο-οθωμανοί παζαρεύουν επίσημα πλέον την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων S-400, τα οποία σύμφωνα με νατοϊκούς αξιωματούχους δεν γίνεται να «διασυνδεθούν» με την αεράμυνα της συμμαχίας, για ευνόητους λόγους "ασφαλείας".  

«Η Τουρκία θέλει να αγοράσει ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400 Triumph, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την σύμβαση  είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται στο τελικό στάδιο.Συζητάμε μόνο τον τρόπο αποπληρωμής», δήλωσε ο Σεργκέι Τσεμέζωφ γενικός διευθυντής  της Rostek η οποία κατασκευάζει τα τρομερά πυραυλικά συστήματα που έκαναν θραύση στην Συρία .

Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, οι Τούρκοι θέλουν σαν τρελοί αυτό ειδικά το ισχυρότατο ρωσικό οπλικό σύστημα , πάση θυσία.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, και το ζήτημα της χρηματοδότησης είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη», τόνισε ο Τσεμέζωφ .

Το πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος, S-400 Triumph,  μεσαίου βεληνεκούς μπορεί να «εξουδετερώσει» κάθε εναέριο στόχο, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών, των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων , καθώς και πυραύλων τύπου κρούζ, αλλά  και βαλλιστικών πυραύλων, σε απόσταση έως 400 χιλιόμετρα (250 μίλια) και σε  υψόμετρο  30 χιλιομέτρων (18,6 μίλια).

Οι πύραυλοι S-400 είναι εξοπλισμένοι  με τέσσερις τύπους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου  και του  μεγάλης εμβέλειας 40N6, ο οποίος έχει  εύρος  400 km. Ακολουθεί ο πύραυλος  μεγάλου βεληνεκούς 48N6 (250 km), μεσαίου βεληνεκούς 9M96E2 (120 km) και 9M96E μικρής εμβέλειας (40 km).

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο ( Ρ.Τ.Ερντογάν και Β.Πούτιν συζήτησαν για τα Στενά – Η Τουρκία αγοράζει S-400 Triumf και στρέφεται προς τον ευρασιανισμό!), είχαμε αναφέρει  ότι από τον Οκτώβριο του 2016  «κυοφορείται» αυτή η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

H απάντηση του ΝΑΤΟ τότε ήταν άμεση, όπως θα είναι και τώρα. Αμερικανικά ΜΜΕ έχουν τονίσει  ότι η  βασική αρχή του οργανισμού του Βόρειου Ατλαντικού συμφώνου  (ΝΑΤΟ) είναι ότι όλα τα κράτη μέλη θα συμμορφώνονται πλήρως με τις δημοκρατικές αξίες.

Ο Ερντογάν επιθυμεί σύμφωνα με έγκυρες πηγές,  να τελειώνει οπωσδήποτε με το κρίσιμο για την χώρα του οπλικό σύστημα που θα «κλείδωνε» τον τουρκικό εναέριο χώρο από οποιεσδήποτε εχθρικές επιβουλές και θα εξουδετέρωνε  τις όποιες σκέψεις των ΗΠΑ για την χώρα αυτή στο μέλλον.

Η ισχύς των ρωσικών πυραύλων θα απελευθέρωνε τα σχέδια επίσης του Τούρκου προέδρου τόσο στην Συρία και το Ιράκ , όσο και στο Αιγαίο , στο οποίο ο ίδιος εποφθαλμιά ελληνικά νησιά και νησίδες.

Έτσι του λύνει και το πρόβλημα με την ισχυρότατη  ελληνική πολεμική αεροπορία  η οποία λόγω έλλειψης ικανών Τούρκων πιλότων μετά το πραξικόπημα , αποτελούσε μέγα πρόβλημα στα σχέδια του .

Ο Ερντογάν και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ επιθυμούν να παραλάβουν ρωσικούς πυραύλους S-400 και μόνο και δεν συζητούν σοβαρά με κανέναν άλλο .

Σε αντίθεση με τους υπερτιμημένους, αλλά και ανεπιτυχείς, αμερικανικούς πυραύλους Patriot, το S-400 είναι πραγματικά ένα πολύ επικίνδυνο πυραυλικό σύστημα .

Οι S-400 έχουν  την ικανότητα μετατροπής ενός αμυντικού συστήματος σε ένα επιθετικό, καθώς και την επέκταση της ζώνης Α2/AD σε ολόκληρες περιοχές.

https://youtu.be/ylEmQLBQokk

https://youtu.be/4z-faBuYPew

https://youtu.be/D-_mN2lPdLo

https://youtu.be/2CYVw4dne-0?t=1

 

https://youtu.be/JPFJ1qQjNFI?t=2

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...