Κόσμος

Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν στο αεροδρόμιο της Μοσούλης (video)


Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Μοσούλης, για πρώτη φορά αφότου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν τη ζώνη αυτή το 2014, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο εξαπολύθηκε την πέμπτη ημέρα της επίθεσης που έχει στόχο την ανακατάληψη ολόκληρης της Μοσούλης, τελευταίου προπύργιου της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης στο Ιράκ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν ολοκληρωτικά το Αεροδρόμιο της Μοσούλης στα δυτικά της πόλης. To Alsumaria News, ανέφερε ότι στρατεύματα των Δυνάμεων Ασφαλείας κατέλαβαν το αεροδρόμιο.

Καμία επίσημη δήλωση δεν έχει γίνει ακόμα που να επιβεβαιώνει ότι έγινε ανακατάληψη του αεροδρομίου.

Ακόμα, όπως αναφέρει το iraqinews.com, οι Ομοσπονδιακές Δυνάμεις της αστυνομίας δήλωσαν μια ώρα νωρίτερα ότι κατέλαβαν το διάδρομο του αεροδρομίου της Μοσούλης, λίγες ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης ανακατάληψης του προπυργίου του Ισλαμικού κράτους.

Ο Ιρακινός στρατός και οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν την Πέμπτη εκτός από το αεροδρόμιο της Μοσούλης και στο κοντινό Ghizlani στρατόπεδο, και σε δύο κύριους στόχους, στην προσπάθεια των στρατευμάτων να καθαρίσουν τη δυτική Μοσούλη από Ισλαμικό Κράτος.

Από την άλλη μεριά, η κρατική τηλεόραση του Ιράκ νωρίτερα μετέδωσε ότι οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης, η ομοσπονδιακή αστυνομία, αλλά και οι αντιτρομοκρατικές στρατιωτικές δυνάμεις, επιτέθηκαν κατά του αεροδρομίου στη Μοσούλη, αλλά και κατά της στρατιωτικής βάσης αλ-Γκαζλάνι,” .

Δείτε βίντεο από τη μάχη:

https://www.youtube.com/embed/JVomFU3glQs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ