Κόσμος

Νότια Αφρική: Άγριες συγκρούσεις μεταναστών και ντόπιων

Χάος και απόλυτη βία επικράτησαν την Παρασκευή την Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, όταν μετανάστες -κυρίως από τη Σομαλία- συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που ζητούσαν την αποχώρησή τους από τις περιοχές που κατοικούν.

Μετανάστες με μαχαίρια, ματσέτες, καδρόνια και πέτρες βγήκαν μαζικά στους δρόμους της νοτιοαφρικανικής πόλης και συγκρούστηκαν με ακροδεξιά γκρουπ, μετατρέποντας τους δρόμους σε πεδίο μάχης για πολλές ώρες. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από του υπουργείο Εξωτερικών και απαιτούσαν τη λήψη μέτρων για την απομάκρυνση από τη χώρα όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής.

Οι δύο αντίπαλες ομάδες δεν άργησαν να έρθουν σε απόσταση αναπνοής, με συνέπεια να επέμβει δυναμικά η αστυνομία, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χημικά, ενώ πολλοί αστυνομικοί πυροβόλησαν με σφαίρες καουτσούκ στο πλήθος, προκαλώντας αρκετά μεγάλο αριθμό τραυματιών. Το μέρος μετατράπηκε σε πεδίο άγριων οδομαχιών, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού.

Πολλά καταστήματα μεταναστών καταστράφηκαν στην περιοχή Μαραμπαστάδ, ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν και απαγορεύτηκε η διέλευση των αυτοκινήτων και των πεζών. Οι μετανάστες εξοπλίστηκαν με κάθε είδους όπλο, προκειμένου, όπως είπαν, να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Με αφορμή τα σοβαρότατα γεγονότα στην Πρετόρια, μετανάστες δήλωσαν ότι δέχονται συνεχώς επιθέσεις, τόσο οι ίδιοι όσο και οι περιουσίες τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...